Tenis

Marea problemă din cariera Simonei Halep: „Mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă”

+38 Foto
Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a vorbit despre ce a simțit de-a lungul carierei în cele mai dificile momente, când jocul nu i se ridica la nivelul așteptărilor și efortului depus.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 02 decembrie 2020

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a vorbit despre cât de solicitant este tenisul de performanță. 

În finalul anului 2018, la câteva luni de la câștigarea primului turneu de Grand Slam din carieră, Simona Halep a fost diagnosticată cu hernie de disc. Cea mai importantă jucătoare de tenis din istoria României a oferit detalii despre problemele de sănătate. 

Simona Halep: „La 17 ani am avut prima problemă la spate”

„Cel mai greu moment din cariera mea a fost când a trebuit să abandonez un meci din cauza durerilor. Se întâmplă să intri pe teren cu dureri, pe o scară de la 1 la 10, de 2, iar după câteva minute să ajungi la 8. Nu poți să mai controlezi nimic, e cumplit și frustrant.

E un sport solicitant tenisul, rotațiile pe care noi le avem în tenis sunt foarte riscante pentru coloană. La 17 ani, am avut prima problemă la spate. Mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă cu hernie de disc. Am în jur de patru hernii, nu sunt ușor de gestionat. Permanent avem o durere, e greu”, a povestit Simona Halep, pentru Pro TV. 

Simona Halep, nivel de clasă mondială

  • a împlinit în septembrie 29 de ani
  • a cucerit două turnee de Grand Slam: Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)
  • a câștigat 22 de turnee de simplu în toată cariera - a câștigat peste 37 de milioane de dolari de pe urma turneelor la care a participat
  • a stat un an pe primul loc mondial: între februarie 2018 și ianuarie 2019, adică 48 de săptămâni la rând; e pe 17 all-time, primul loc fiind împărțit de Steffi Graf și Serena Williams, cu câte 186 de săptămâni
  • are 64 de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA, e pe locul 10 all-time într-o ierarhie dominată de Steffi Graf (377 săptămâni), Navratilova (332) și Serena Williams (319)
  • e jucătoarea în activitate care are cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 mondial, peste 350 de săptămâni
  • în prezent e locul 2 WTA, în spatele lui Ashleigh Barty (Australia), dar peste Osaka, Kenin, Svitolina, Pliskova, Andreescu, Kvitova, Bertens, Sabalenka, Serena Williams, Bencic, Azarenka, Muguruza, Keys

FOTO. Imagini de colecție din carierea Simonei Halep

VIDEO. Salariul colosal pe care Simona Halep i-l dă anual lui Darren Cahill

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.