Formula 1

Mick Schumacher, în Formula 1 începând cu 2021! Cu ce echipă a semnat: „Mereu am crezut că îmi voi realiza visul”

+10 Foto
Mick Schumacher // foto: Instagram

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 02 December 2020

Mick Schumacher (21 de ani), fiul legendarului pilot Michael Schumacher, va participa în Formula 1 începând cu sezonul 2021!

Potrivit formula1.com, Mick a semnat un contract pe mai mulți ani cu Haas Team. În prezent, Schumacher concurează în Formula 2, unde este lider în ierarhia curselor, având un avans de 14 puncte față de Callum Ilott.

Mick Schumacher, în Formula 1 din 2021

„Sunt foarte fericit să confirm că Mick Schumacher va face parte din echipa noastră sezonul viitor. Sunt nerăbdător să îl primim în echipă”, a declarat Guenther Steiner, directorul Haas Team, conform sursei citate.

„Ideea de a participa în Formula 1 anul viitor mă face să fiu incredibil de fericit. Nu mai am cuvinte. Aș vrea să le mulțumesc celor de la Haas F1 Team, Scuderia Ferrari și Ferrari Driver Academy pentru că au avut încredere în mine. De asemenea, vreau să-mi declar iubirea față de părinții mei - știu că le datorez totul. Mereu am crezut că îmi voi realiza visul de a ajunge în Formula 1”, a declarat Mick, entuziasmat.

Mick va fi al treilea membru al familiei Schumacher care va concura în Formula 1, după unchiul Ralf (fratele lui Michael), care a participat în 180 de curse între 1997 și 2007, și tatăl său, Michael, de 7 ori campion mondial și cu 91 de curse câștigate în carieră - locul 2 all-time, după Lewis Hamilton, cu 95.

Haas Team, noua echipă a lui Mick Schumacher

  • Piloți actuali: Romain Grosjean (34 de ani, locul 18/21), Kevin Magnussen (28 de ani, locul 19/21) 
  • Monopost: VF-20, motor Ferrari 065 
  • Loc în clasament (sezonul 2020): 9/10, cu 3 puncte

+10 Foto
foto: Guliver/gettyimages

Citește mai multe știri din Formula 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.