Liga 1

Cristi Borcea, anunț teribil pentru suporteri: „Dinamo va intra în FALIMENT!” + îi face praf pe spanioli

Cristi Borcea, 50 de ani, fostul acționar majoritar al lui Dinamo, este de părere că dinamoviștii nu vor scăpa din acest impas financiar și critică dur managementul spaniol.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 03 December 2020

Cristi Borcea, 50 de ani, fostul acționar majoritar al lui Dinamo, este de părere că dinamoviștii nu vor scăpa din acest impas financiar și critică dur managementul spaniol.

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Sumbru, Borcea prevede că Dinamo va intra în faliment și afirmă că singura soluție pe termen mediu a clubului este construirea unui nou stadion.

Cristi Borcea anunță falimentul lui Dinamo: „Nu va mai rămâne nimeni acolo”

„Am aceeași dragoste pentru Dinamo și acum. E o durere dublă pentru mine, am condus echipa, am fost și în galerie de la 9 ani. Am avut o perioadă când Dinamo era aproape de desființare, în 1995. Dacă nu venea nea Cornel Dinu atunci, echipa era desființată. 

E o situație foarte grea de 2-3 de ani, dar acum nu mai poate fi salvată de nimeni! Asta e singura soluție, să se facă un stadion și să se pornească de jos. Nimeni nu riscă să bage 10 milioane de euro, să ajungă pe 0, să mai bage încă 10 și tot așa... exclus! Clubul va intra în faliment.

Când Dinamo va avea un stadion, va avea și o echipă competitivă, se va bate pentru campionat și pentru cupele europene. Dinamo e în moarte clinică de 3-4 ani, o să i se ia oxigenul în curând, nu va mai fi nimeni și nimic la club”, a declarat Borcea în emisiunea „Digi Sport Matinal”.

Dinamo sub Cristi Borcea:

  • 4 campionate (2000, 2002, 2004, 2007)
  • 6 Cupe ale României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012)
  • 2 Supercupe ale României (2005, 2012)

„E cea mai grea perioadă din istoria acestui club. Ce investitori?! Au venit, s-au adunat, au făcut poze și au desființat un club!”

„Eu nu o să mai particip niciodată la Dinamo. Patrick (n.r. fiul lui), da, e posibil, e tânăr și a luat microbul de la mine”
Cristi Borcea

VIDEO. Ludovic Orban, mesaj pentru fanii lui Dinamo: „Facem stadion”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.