Liga 1

UPDATE CFR Cluj are antrenor! Acord cu Edi Iordănescu: ce durată va avea contractul acestuia

Edi Iordănescu

Articol de Remus Răureanu  —  vineri, 04 decembrie 2020

Edi Iordănescu (42 de ani) a ajuns la un acord cu șefii lui CFR Cluj pentru preluarea funcției de antrenor principal. 

UPDATE 15:10 - Ce salariu va avea Edi Iordănescu la CFR Cluj

Edi Iordănescu va primi un salariu de 15.000 de euro lunar la CFR Cluj. Astfel, dacă-și va duce la capăt contractul, scadent în vara lui 2022, va primi în jur de 285.000 de euro. Iordănescu a fost deja prezentat în vestiarul campioanei, iar în aceste momente se pregătește pentru primul său antrenament de la revenirea în Gruia.

Știrea inițială - Edi Iordănescu a bătut palma cu șefii lui CFR Cluj!

CFR Cluj și-a găsit antrenorul principal alături de care va continua sezonul. Este vorba despre Edi Iordănescu, variantă despre care GSP.ro v-a anunțat în exclusivitate, care a fost convins de propunerea ardelenilor după o serie de negocieri crâncene. Din infromațiile GSP.ro, Edi urmează să semneze un contract valabil până în 2022

Edi Iordănescu, acord cu CFR Cluj » Cum a decurs primul mandat al său în Gruia

CFR Cluj a primit zeci de propuneri din partea impresarilor, a avut pe listă o mulțime de antrenori străini interesați să preia echipa, însă alesul conducerii a fost Edi Iordănescu. Antrenorul a avut parte de susținerea președintelui Marian Copilu, cel care l-a angajat data trecută, tot în locul lui Petrescu.

Primul mandat al lui Edi Iordănescu la CFR Cluj a fost un fiasco. Edi a fost demis intempestiv, după un meci cu Malmo, 0-1 acasă, în preliminariile Champions League. Câștigase Supercupa și remizase în campionat la Botoșani, 1-1.

În timpul partidei cu suedezii, în care Arlauskis a greșit la singurul gol, patronul Ioan Varga l-a sunat pe team-managerul Panin și i-a cerut să-i transmită antrenorului să-l schimbe pe lituanian.

Panin nici măcar nu a dus mesajul, așa că Arlauskis a rămas în poartă și în repriza a doua. Varga a hotărât după meci să-l dea afară pe Iordănescu, supărat că ordinul său nu fusese aplicat. Marian Copilu a plecat și el din club imediat, solidar cu Edi, și l-au urmat Marius Bilașco și Bogdan Mara. 

Pentru CFR a urmat o perioadă tulbure, în care echipa a fost eliminată și din Europa League, ca urmare a duelurilor cu Dudelange, cu dublă înfrângere, și a realizat afaceri surprinzătoare și păgubitoare, așa cum a fost recrutarea lui Julio Baptista, retras de doi ani, cu un salariu de 50.000 de euro lunar. 

Varga a apelat pe urmă din nou la Copilu, la Bilașco și la Mara. Primii doi conduc clubul și în momentul de față și vor face încă o dată echipă cu Edi Iordănescu.

Ultima dată, Edi Iordănescu a antrenat la Gaz Metan, unde în 42 de meciuri a obținut 18 victorii și 12 egaluri și a suferit 12 înfrângeri.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.