Liga 1

După Radunovic, FCSB mai vrea doi jucători din Liga 1! Pentru unul se bate cu Craiova

FCSB se orientează din nou spre Academica Clinceni și-i curtează pe bulgari: Georgi Pashov (30 de ani) - fundaș dreapta și Tsvetelin Chunchukov (25) - atacant. Ambii sunt sub contract, nu pot fi luați gratis.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Saturday, 05 December 2020

FCSB se orientează din nou spre Academica Clinceni și-i curtează pe bulgari: Georgi Pashov (30 de ani) - fundaș dreapta și Tsvetelin Chunchukov (25) - atacant. Ambii sunt sub contract cu Clinceni, nu pot fi luați gratis.

Becali pregătește partea a doua a sezonului, încântat de forma în care se află FCSB acum. E ca și achiziționat Risto Radunovic, fundașul stânga de la Astra, pentru care FCSB va plăti 400.000 de euro. Țintele următoare sunt de la Clinceni: Pashov și Chunchukov.

FCSB vrea doi fotbaliști de la Clinceni

Pashov a vorbit deja în presa din Bulgaria despre interesul roș-albaștrilor și a spus că se simte încântat. El e fundaș dreapta, are 30 de ani, și a ajuns la Clinceni de la Jetisu, o formație din Kazahstan. Jucase anterior la Ararat Armenia și în Bulgaria, la Etăr.

Chunchukov are un CV și mai interesant. El are 25 de ani și s-a aflat doi ani sub contract cu Ludogoreț, la care a bifat opt partide, fără să marcheze. Are și două meciuri în naționala Bulgariei, plus șapte partide și un gol la tineret. La FCSB ar fi o soluție de rezervă pentru vedetele lui Becali: Man, Coman, Moruțan, Tănase.

De Chunchukov se interesează și Craiova, așa că bulgarul e greu de luat de la Clinceni. Și el, și Pashov au semnat contracte valabile doi ani și nu vor fi cedați ieftin. Ilie Poenaru, antrenorul de la Clinceni, i-a transmis conducerii că nu este de acord să reconstruiască lotul la fel cum a făcut în vara aceasta.

Bulgarii chiar au contat în sezonul acesta. Pașov, ca fundaș dreapta, a bifat unsprezece meciuri și un gol. Ciunciukov are șapte partide și un gol. Echipa se descurcă surprinzător de bine, e a patra în clasament, pe un loc de play-off.

3 partidea jucat Pashov în naționala Bulgariei: 1-3 cu Irlanda, 0-0 cu Muntenegru, 0-6 cu Anglia

57 de meciuriși 14 goluri a adunat Chunchukov la Slavia Sofia înainte să semneze cu FC Clinceni. Înalt de 1,81m, atacantul bulgar a crescut la Botev Plovdiv și a ajuns la Clinceni în 2020

FCSB se mișcă în mercato

FCSB l-a achiziționat pe Risto Radunovic de la Astra, prețul e de 400.000 de euro, mai trebuie doar ca apărătorul muntenegrean să semneze contractul cu roș-albaștrii. El va fi un concurent pentru Panțîru ca fundaș stânga. La Astra e căpitan, e unul dintre oamenii cei mai importanți din echipă. Are 28 de ani și a ajuns la Astra de la Buducnost Podgorica, de unde a venit gratis.

Bulgarii au prins la FCSB

Chunchukov nu ar fi primii jucători bulgari de la FCSB. Clubul l-a mai avut pe Iliev, un fundaș central excelent adus de la Craiova. Gargorov, tot la Craiova, a fost un mijlocaș ofensiv foarte bun. Becali s-a și păcălit, l-a luat pe Bibișkov, un atacant care nu a confirmat așteptările. Astra l-a mai avut pe portarul lui Ludogoreț, Plamen Iliev, un goalkeeper foarte bun în România, titular incontestabil

Ilie Poenaru a inventat Clinceni

Poenaru a promovat cu Clinceni în prima divizie, a salvat echipa în sezonul trecut, iar acum speră să păstreze cei mai mulți dintre jucători, ca să nu fie nevoit să pornească din nou de la zero, așa cum a procedat în vara aceasta. Stagiunea trecută a fost una în care ilfovenii s-au bazat pe jucători împrumutați de la FCSB i l-au mai și vândut pe Șut lui Becali, așa că vara a fost pentru reconstruirea lotului. 

Antrenorul nu mai este de acord să o ia de la capăt, să aducă alți fotbaliiști. Clubul ar trece peste opinia antrenorului doar la niște oferte foarte bune, care să-l determine și pe Poenaru să accepte plecările.

Match Preview FCSB - UTA Arad

Citește mai multe știri despre FCSB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.