Liga 1

Craiova a prins frică de Gaz Metan. 3 motive pentru care chiar are de ce să se teamă

Jucătorii celor de la Craiova, foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu, Liviu Manolache  —  sâmbătă, 05 decembrie 2020

Craiova n-a mai câștigat acasă de două luni, în timp ce Gaz Metan vine după două victorii în deplasare și un meci remarcabil cu FCSB. Cornel Papură, antrenorul CS Universitatea, și-a avertizat jucătorii: „Jucăm împotriva unei echipe în formă, bine organizată, agresivă”.

Fără victorie acasă de două luni, și cu doar una în ultimele 4 partide, Craiova are emoții înaintea meciului cu Gaz Metan, de luni - ora 19:00, de pe „Oblemenco". Chiar dacă cifrele arată că Mediașul a fost mai mereu un adversar la îndemână! În precedentele întâlniri din Liga 1, 12 la număr, bilanțul le e net favorabil: 

  • 7 victorii craiovene, două sibiene, iar alte 3 partide s-au terminat la egalitate. 
  • Un singur punct au scos medieşenii din postura de vizitatori în 6 deplasări pe terenul alb-albaştrilor (14 martie 2015, U Craiova - Gaz Metan 1-1), în 3 dintre aceste jocuri nereuşind să marcheze! 

În ciuda acestui istoric pozitiv, oltenii se tem de partida de luni. Pe de-o parte, pentru că ei au pierdut ultimele două meciuri susținute pe "Ion Oblemenco", cu echipe considerate chiar mai modeste decât Gazul: 0-1 cu Academica Clinceni, 0-1 cu Chindia. Pe de altă parte, și din cauza faptului că oaspeții vin în Bănie după ce au câștigat ultimele două deplasări, 2-1 cu CFR și 3-1 cu UTA. 

Papură despre Craiova-Gaz Metan: „Sunt bine organizați și agresivi”

Antrenorul Corneliu Papură, de altfel, a avut numai cuvinte de laudă la adresa ardelenilor: „Ne aşteaptă un meci dificil, contra unei echipe care este în formă, agresivă. Gaz Metan are jucători buni de atac, le vom da atenţie tuturor, nu numai lui Cardoso. Mediaş este o echipă complet schimbată faţă de începutul anului, mult mai puternică acum, sunt mai bine organizaţi, mai agresivi, au arătat foarte bine în ultimele meciuri"

Inclusiv la 2-3 cu FCSB, "găzarii" au făcut o partidă remarcabilă. Și n-ar fi pierdut dacă "centralul" craiovean Colțescu nu se lăsa păcălit de Octavian Popescu pentru a acorda, eronat, penalty-ul din care bucureștenii au câștigat cu 3-2.

Fiecare meci are istoria lui, are presiunea lui, dar contează să jucăm bine, vom vedea ce obţinem. Important este să te adaptezi imediat la ceea ce îţi oferă jocul
- Corneliu Papură, antrenor U Craiova

„Avem un meci dificil în față, cu o echipă care a dat multe goluri în ultima perioadă. Trebuie să ne facem jocul și să luăm cele trei puncte. Nu cred că e o presiune că nu am mai câștigat de două luni acasă, dar trebuie să învingem. Au jucători de calitate și în atac, dar și în apărare. Avem o atmosferă bună la lot, suntem pe 2, dar suntem aproape de formația de pe primul loc" 
- Cristi Bărbuț, atacant U Craiova

3 iulie 2020e dat ultimei întâlniri dintre cele două echipe: Gaz Metan-U Craiova 1-2, marcatori Roberto Romeo, respectiv Valentin Mihăilă şi Alexandru Cicâldău

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.