Liga 1

VIDEO. Gică Hagi, amintiri din copilărie: „S-a dus la mama și i-a zis: «Ia-l de aici!». Obiectivul meu? Să trec clasa”

Gică Hagi, 55 de ani, a relatat o anecdotă din copilare, despre cum unchiul lui a eșuat să-l învețe matematica.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 05 decembrie 2020

Gică Hagi, 55 de ani, a relatat o anecdotă din copilărie, despre cum unchiul lui a eșuat să-l învețe matematica.

„Fratele mamei era cel mai bun la matematică. I-a făcut și pe ceilalți să învețe matematica. A încercat și cu mine, dar s-a lăsat după o lună. S-a dus la mama și i-a zis: «Ia-l de aici!». Pe o ureche îmi spunea, pe alta îmi ieșea. Eu eram cu fotbalul.  Obiectivul meu era să trec clasa, să nu-l fac de râs pe tata, mai aveam câte un 4, normal.

Tata întotdeauna îmi spunea că am nevoie de o diplomă. Atunci nu ne gândeam că dacă te apuci de fotbal poți să trăiești bine și după. Acum, fotbalul e o firmă importantă, o multinațională la care poți lucra. A devenit o industrie în zilele noastre, o meserie”, a povestit Hagi pentru canalul de YouTube al lui Andi Moisescu.

C.V. Gheorghe Hagi

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.
  • La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time
  • Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul.

125 de selecțiiși 35 de goluri are Gică Hagi la echipa națională

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.