Altele

Lotul olimpic de canotaj a plecat pentru patru luni în Italia. Acolo se vor pregăti sportivii pentru Jocurile Olimpice

Campioane europene, fetele din barca de 8 plus 1 pregătesc calificarea la Tokyo FOTO World Rowing

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 07 decembrie 2020

Canotorii vor petrece sărbătorile de iarnă lângă Roma, acolo unde vor sta în cantonament până în luna aprilie. Români are deja 7 bărci calificate la Jocurile Olimpice

Pentru că nu se pot pregăti pe timp de iarnă pe lacul Snagov, componenții lotului olimpic de canotaj al României au plecat ieri spre Piediluco, în Regiunea Umbria, la o sută şi ceva de kilometri nord de Roma. "Acolo ne-am pregătit în ultimii doi ani, sunt condiții foarte bune și am ales și acum să mergem", a declarat Elisabeta Lipă, președintele FR Canotaj.

"56 de sportivi, cu cățel și purcel!"

"Tricolorii" au plecat cu un charter al companiei Tarom. "Toți sportivii au fost testați înainte de plecare. Acolo vor fi izolați, practic, pentru că nimeni nu mai stă în acea bază de pregătire. Vom fi doar noi. Am dus până și bucătar român, pentru că sportivii au cerut să mănânce românește. Mai ales că ei vor petrece acolo și Crăciunul, și Anul Nou", a subliniat Lipă.

Sunt 56 de sportivi în delegație dintr-un total de 72 de persoane. "Cum se spune, am plecat cu cățel, cu purcel. Trei microbuze, cu remorci cu bărci, cu bagaje, au plecat înaintea sportivilor. Nu credeam că pot fi atâtea bagaje", a mai comentat Elisabeta Lipă.

7 bărci calificate, alte 3-4 obiectiv

Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a reușit să califice deja 7 bărci după Campionatul Mondial din 2019. "Avem în obiectiv să mai adăugăm alte trei sau patru. Clar bărcile de 8 plus 1, feminin și masculin, dar și o barcă de patru vâsle, cel puțin, la feminin sau la masculin", a explicat Lipă. Sezonul de canotaj va începe pe 9-11 aprilie, la Varese, acolo unde se va desfășura Campionatul European. Apoi, pe 13-15 mai, va avea loc regata olimpică de calificare de la Lucerna (Elveția). Acolo va încerca România să califice ultimele bărci pentru Jocurile Olimpice.

Nu au avut probleme cu coronavirusul

Elisabeta Lipă e bucuroasă că sportivii săi nu au avut mari probleme privind infectările cu coronavirus. "Am avut vreo șase sau șapte cazuri cred. După Europenele de anul acesta, au avut liber trei săptămâni. Au plecat acasă, iar când s-au întors, câțiva au ieșit pozitiv. I-am izolat imediat și au mai ieșit la antrenamente după ce s-au negativat", a spus Elisabeta Lipă. "La ei imunitatea e mai mare decât în general pentru că sunt sportivi, iau vitamine și sunt mai feriți", a mai punctat președintele FRC.

"2021 e cel mai important an pentru că e an olimpic. Noi nu ne mulțumim cu participarea, ne dorim să ne întoarcem de la Tokyo cu cât mai multe medalii. Și, dacă se poate, să câștigăm medalia cea mai strălucitoare" 
Elisabeta Lipă, președinte FR Canotaj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.