George Simion (34 de ani), unul dintre cei mai importanți oameni din partidul AUR, surpriza de la Parlamentarele de duminică, a fost protagonistul unor momente șocante de-a lungul timpului.
- CONTEXT: George Simion, unul dintre liderii partidului AUR, are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Acesta a avut multe dispute cu forțele de ordine de-a lungul timpului, iar una dintre promisiunile făcute de el este aceea de a schimba Legea 4, cea prin care Dumitru Dragomir a înăsprit măsurile de siguranță pe stadioane.
- Legea 4/2008 privește prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.
Unul dintre ele a avut loc în aprilie 2009, când George Simion a încercat să-i strice aniversarea fostului președinte Ion Iliescu, care își serba ziua la una dintre locuințele sale. Simion s-a deplasat spre casa lui Iliescu și a intenționat să-i ofere fostului lider politic câteva lumânări. În cele din urmă, forțele de ordine și-au făcut apariția și l-au condus pe acesta la secție.
George Simion, surpriza de la Alegerile Parlamentare
George Simion a fost motorul AUR în campania pentru alegerile parlamentare. Este un activist civic care militează, în principal, pentru unirea României cu Republica Moldova. Liderul AUR are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultra care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.
AUR, peste 8% în ambele camere ale Parlamentului
Camera Deputaților:
Senat:
- PSD 29.71%
- PNL 25.8 %
- USR 16.01%
- AUR 9.26%
- UDMR 5.98%
- PMP 5.00%
- PRO România 4.19 %
George Simion, președinte AUR și membru „Uniți sub tricolor”
Ultrașii din „Uniți sub Tricolor” au fost de multe ori în centrul atenției publice. Cele mai recente manifestații au fost împotriva naturalizării fundașului dreapta portughez Mario Camora. Fanii și-au expus punctul de vedere printr-un mesaj xenofob!
Tot membrii „Uniți sub tricolor” au dus și la disputarea cu porțile închise a meciului dintre România și Norvegia, din 2019. UEFA a considerat atunci că au existat scandări xenofobe la disputa precedentă, contra Spaniei. După meciul cu Suedia din 2019 au apărut și acuzații de rasism, dar UEFA le-a respins. În schimb, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru că ultrașii au folosit materiale pirotehnice, au aruncat cu obiecte în teren și au afișat bannere interzise.
{{text}}