România și-a aflat luni seara adversarele din preliminariile Mondialului din 2022. „Tricolorii” se vor duela cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein, iar adversarele nu îl sperie peste măsură pe Aurel Țicleanu.
- Partidele din preliminarii vor avea loc în perioada martie-noiembrie 2021, iar cele din play-off în martie 2022;
- România a fost repartizată în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein;
- Componența tuturor grupelor din preliminariile pentru Mondialul din Qatar.
Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, și-ar dori ca generația care a ajuns până în semifinalele Campionatului European U21 din 2019 să facă o figură frumoasă contra Germaniei și Islandei, cele mai puternice echipe din grupă.
Țicleanu: „Generația de la EURO 2019 trebuie să ne facă să visăm”
„Se putea mai rău, eu zic că depinde de noi. Dacă jucătorii vor evolua la club, dacă tânăra generație va trece examenul de la Euro, avem șanse. Depinde de noi, dacă România va fi într-un moment bun, foarte aproape de potențialul maxim, poate strânge punctele necesare pentru a merge la baraj. E foarte greu să-i luăm puncte Germaniei. E clar că nu ne convine jocul lor.
Cred în şansa noastră, mă întorc la această generaţie care nu ne poate lăsa la faza de turneu final din Italia (naționala U21). Trebuie să mai dea o pagină, să vină la momentul prezent şi să ne facă să visăm, să fim prezenţi la Cupa Mondială. Trebuie să ne câştigăm la baraj dreptul de a fi în Qatar, la o Cupă Mondială de poveste”, a afirmat Țicleanu, la TVR 2.
Cum arată preliminariile pentru CM 2022
Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J). Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final.
Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.
{{text}}