Fostul internațional Marcel Răducanu (66 de ani) a analizat grupa României de calificare la Cupa Mondială din 2022, în care figurează echipe precum Germania sau Islanda.
- România a fost repartizată în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein;
- Partidele din preliminarii vor avea loc în perioada martie - noiembrie 2021, iar cele din play-off în martie 2022;
- Componența tuturor grupelor din preliminariile pentru Mondialul din Qatar poate fă văzută AICI.
Marcel Răducanu, fostul internațional stabilit la Dortmund, spune că nemții au avut parte de o tragere la sorți norocoasă și a descris grupa drept „ușoară” pentru campioana mondială din 2014.
Marcel Răducanu: „Dacă nici cu grupa asta nu suntem multumiţi, atunci să ne reorientăm la tenis cu piciorul”
„Da, e o grupă foarte «grea», mai ales pentru nemţi. După ce că au 2-3 echipe pe care pot să le prezinte la campionatul mondial, au mai avut si noroc. Tot timpul au avut noroc şi au căzut în grupă uşoară. Noi nu mai vorbim de Germania că şi aşa e departe. Noi vorbim de celelalte echipe.
Dacă nici acum nu suntem multumiţi cu grupa asta... Cine am fi vrut să vină? Să vină San Marino sau Gibraltar în locul Islandei? Dacă nici cu grupa asta nu suntem multumiţi, atunci zic să ne reorientăm la tenis cu piciorul sau, eu ştiu, la altceva, la futsal”, a declarat Răducanu.
Islanda ne-a învins în semifinalele barajului de calificare la EURO 2020, scor 2-1 la Reykjavik, însă Răducanu nu vede acel meci drept definitoriu.
„Păi, bun, dar a fost un meci. Acum e altă situaţie. Începem de la început, alt meci. De ce nu poţi să treci de Islanda? Păi atunci, ce vrem dacă ne calificăm? Ce facem acolo dacă ajungem? Sigur că pentru noi orice echipă este dificilă, dar eu zic că grupa este ok. Se poate califica. Deci este lupta intre Islanda si România”, a mai spus Răducanu pentru AS.ro.
21 de selecțiiîn echipa națională a strâns Marcel Răducanu în perioada 1976-1981, marcând trei goluri pentru „tricolori”
Cum arată preliminariile pentru CM 2022
Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J).
Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.
{{text}}