Liga Campionilor

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor. EXCLUSIV Csaba Asztalos, reacție după scandal: „Incident de o gravitate extremă, o pată imensă pentru România”

Basaksehir a părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó.

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 08 decembrie 2020

Csaba Asztalos (46 de ani), președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a comentat, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, scandalul rasist declanșat de Sebastian Colțescu la meciul din Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir. 

„Exprimare e rasistă, fără nicio posibilitate de interpretare, și arată faptul că acest arbitru este total nepregătit în ceea ce privește valorile și regulile atât ale FRF, cât și ale UEFA și FIFA. Toate cele trei entități au prevederi foarte clare împotriva rasismului, iar arbitrii au un rol cheie în sancționarea acestor gesturi. 

>

În accepțiunea lui Colțescu, el nu cunoaște, efectiv, că exprimarea negru e una rasistă. El putea să identifice jucătorul după număr, putea să spune că e afro-american. Arată gradul lui de cunoaștere. E o pată imensă asupra României și a arbitrajului din România. Este un incident de o gravitate extremă, s-a întrerupt un meci în direct! Nu-mi aduc aminte ca, din cauza unui arbitru, să se întâmple așa ceva. Pentru noi, inclusiv pentru instituția pe care o reprezint, e o pată imensă”, a declarat Csaba Asztalos, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor. 

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor

Domnul Colțescu nu cunoaște că folosirea termenului «negru», în limbajul anglo-saxon, are conotații rasiste. Dacă dorea să facă distincția, ar fi trebuit să spună «afro-american» (n.r. - Webo este din Camerun, deci african). Cu siguranță că UEFA va aplica o sancțiune
Csaba Asztalos, președinte CNCD

Csaba Asztalos, președinte CNCD

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.