Liga Campionilor

„Ultrasul” George Simion, copreședinte AUR, reacție categorică după derapajul lui Sebastian Colțescu din Liga Campionilor: „E victima unei campanii agresive de denigrare”

+12 Foto
George Simion, copreședintele partidului AUR și cofondator al grupului „Uniți sub tricolor”, i-a luat apărarea lui Sebastian Colțescu, după derapajul rasist din PSG - Bașakșehir.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 09 December 2020

George Simion, copreședintele partidului AUR și cofondator al grupului „Uniți sub tricolor”, i-a luat apărarea lui Sebastian Colțescu, după derapajul rasist din PSG - Bașakșehir.

>

George Simion, președintele partidului-surpriză la alegeri, s-a lansat spre politică din peluză. Este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, "Honor et Patria" și "Uniți sub Tricolor" (UST), ultima fiind sursa unor derapaje la meciurile primei reprezentative reprezentativei. Simion a simțit nevoia să intervină în cazul de rasism provocat de Sebastian Colțescu. 

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în PSG - Bașakșehir. Reacția lui George Simion

„Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel național și internațional”, a declarat George Simion. 

FOTO. PSG - Bașakșehir, întrerupt după derapajul rasist al lui Colțescu

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în PSG - Bașakșehir. Partidul AUR, de partea arbitrului 

AUR a luat act cu indignare de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă. Poziția celor două instituții este cu atât mai revoltătoare cu cât Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională, ancheta în acest caz fiind în desfășurare.
- Comunicatul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre cazurile de rasism din lumea sportului

>

Citește și alte știri despre PSG - Bașakșehir: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.