Nationala

EXCLUSIV Mesaj tranșant din partea unui lider al naționalei: „Rădoi nu are experiența unui selecționer, nici măcar la nivel de club n-a antrenat!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 decembrie 2020

Răzvan Raț vorbește la superlativ despre prietenul său Mirel Rădoi, căruia îi laudă discursul, dar despre care spune că „nu are experiență”. Fostul fundaș știe care sunt motivele pentru care prima reprezentativă nu mai strălucește.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Răzvan, tu mai ești cu sufletul alături de prima reprezentativă?
- Sunt alături de echipa națională și am declarat de multe ori că sunt suporterul ei. Am avut onoarea să fiu jucătorul echipei naționale, dar și căpitanul ei, cu atât mai mult. Eu am fost mereu suporterul echipei naționale și omul care n-a renunțat niciodată la reprezentativă. N-am avut în niciun moment gândul să-mi văd prioritatea doar la echipa de club. „Stai că am 34 de ani, să mă contrez la echipa de club, să mai joc aici încă 4-5-7 ani...”.

- Deci nu ești de acord cu Ștefan Radu sau Tătărușanu?
- Nu că nu sunt de acord cu cei care fac asta, dar asta e părerea mea, concepția mea, așa văd eu echipa națională. Fiecare alege ce vrea.

>

- Naționala e condusă acum de Mirel Rădoi. Cum ai văzut numirea lui și ce face el?
- Eu sunt pro Rădoi pentru că este prietenul meu și am jucat cu el de la Under 14. Jucător la echipa națională și antrenor la echipa națională sunt două chestiuni total diferite! Extrem de diferite. Mirel nu are experiența unui selecționer, nici măcar la nivel de club n-a antrenat, ca să pot spune că are experiență. Dar are un discurs foarte coerent, la obiect, total diferit față de toți selecționerii pe care i-a avut România până acum.

- Discursul este cu totul altceva, dar rezultatele...
- El spune lucrurilor pe nume, nu se ascunde, nu-și caută scuze. Și să fim sinceri, la noi problema nu pleacă de la antrenor, iar cei mai importanți sunt cei care joacă. Principala problemă e unde evoluează jucătorii. Uitați-vă în 2008 unde jucam noi și uitați-vă acum. Eram titulari în Spania, Italia, Portugalia sau Germania, jucam în campionate tari. Poate eu nu jucam într-un campionat tare, dar eram sezon de sezon în Champions League sau în Cupa UEFA. Eram la un anumit nivel.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.