Volei

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele Challenge Cup!

FOTO CEV

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 10 decembrie 2020

Campioana României, Volei Alba Blaj, le-a învins în turneul de la Sibiu pe Sanaya Libby`s La Laguna (Spania) și pe VK Prostějov (Cehia) cu același scor, 3-0. 

Deși era calificată în faza grupelor Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj a refuzat participarea în cea mai importantă competiție intercluburi din cauza pandemiei de coronavirus.

Echipa din inima Ardealului s-a înscris în Challenge Cup și a a devenit principala favorită la câștigarea trofeului. Blajul a eliminat printr-o dublă victorie cu 3-0, în șaisprezecimi, echipa elvețiană VBC Cheseaux. Confederația Europeană de Volei (CEV) a stabilit ca partidele din optimi și sferturi să se dispute în sistem turneu. Blajul a preluat organizarea la Sibiu.

Echipa lui Darko Zakoc a întâlnit miercuri seara pe Sanaya Libby`s La Laguna. Meciul s-a închiat în doar o oră și patru minute într-o partidă dominată clar de românce. Blajul s-a impus cu 3-0 (19, 10, 22). Principalele realizatoare au fost Jovana Kocici 14 puncte, alături de Ioana Baciu, Maja Aleksici și Bojana Milenkovici cu câte 12 fiecare.

În celălalt meci, VK Prostějov a câștigat prin neprezentare disputa cu portughezele de la AJM FC do Porto. Joi seara, în ”sferturi”, Volei Alba Blaj a câștigat clar și întâlnirea cu echipa cehă. A fost 3-0 (14, 14, 6) în doar 54 de minute. În semifinale, Blajul va întâlni, cel mai probabil, echipa maghiară Diamant Kaposvar. 

CSM Lugoj e și ea calificată în ”optimi”, în aceeași competiție. Timișorencele vor juca pe 16 decembrie cu Turkish Airlines Istanbul, dar în Spania, la Las Palmas.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.