Liga Campionilor

Editorial inedit într-o publicație maghiară, după scandalul de la PSG - Bașakșehir: „Je suis român”

Neymar și Sebastian Colțescu, în PSG - Istanbul Basaksehir

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 11 decembrie 2020

Jurnalistul maghiar Pataki Tamas a publicat un editorial de susținere pentru arbitrul Sebastian Colțescu în publicația „Magyar Nemzet” (Națiunea Maghiară), intitulat „Je suis român”.

Arbitrul român Sebastian Colțescu a ajuns în atenția presei din întreaga lume după ce un scandal cu tentă rasistă a izbucnit la Paris, în meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir. Colțescu s-a referit la Pierre Webo, antrenorul secund al lui Basaksehir, drept „ăla negru”, iar în acel moment lucrurile au degenerat. Echipele au ieșit de pe teren, meciul reluat o zi mai târziu, cu o altă brigadă de arbitri.

„Je suis român”, editorialul pro Sebastian Colțescu

În apărarea arbitrului român a sărit jurnalistul maghiar Pataki Tamas, cu un editorial în „Magyar Nemzet”, în care critică corectitudinea politică care înconjoară incidentul.

„Negru. În română, asta înseamnă «negru». Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a spus acel cuvânt, nu se gândea că își va încheia cariera astfel. Nu se gândea că ar reprezenta un motiv de scandal pentru președintele Turciei, care să vorbească despre fotbaliștii care se aruncă pe teren ca niște fete sensibile, care plâng după dreptate”.

Aceta a continuat să critice fotbaliștii celor două echipe: „Fotbaliștii turcilor nu au vrut să continue meciul, jucătorii de culoare de la PSG s-au plâns la rândul lor, de parcă nu erau jucători care câștigă milioane de euro, ci fetițe preșcolare. Îi admir totuși că au părăsit terenul fără a îngenunchea - din solidaritate pentru mișcarea Black Lives Matter.

Acesta nu înțelege cum cuvântul „negru” este în regulă atunci când vine vorba despre mișcarea „Black Lives Matter”, dar acum este privit într-un mod scandalos. „Acel negru e OK, iar acesta nu pentru că este spus de un român?”

În încheiere, jurnalistul scrie: „Așadar, astăzi «je suis» este românesc. Pentru că vom fi cu toții români dacă lăsăm poliția rasismului și gândirii să se revolte”.

VIDEO. Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum” » Ce spune despre Hațegan

>

Citește mai multe știri despre Sebastian Colțescu:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.