Europa League

Cine a furat-o pe CFR Cluj? Dan Udrea trage un semnal de alarmă după izbucnirile clujenilor: „Au pozat în victimele perfecte, o exagerare fără niciun suport”

+5 Foto
CFR Cluj a fost eliminată de Young Boys, 1-2, după un meci distrus de arbitri în ultimele 10 minute. Foto: Imago

Articol de Dan Udrea  —  vineri, 11 decembrie 2020

Penalty-ul din care Young Boys Berna a egalat e scandalos! Fără acel gol, foarte probabil CFR ar fi câștigat și s-ar fi calificat în primăvara europeană. După cum a arătat prestația celor două echipe, ar fi fost și meritat un succes al campioanei României. Dar, fiindcă există un dar, s-ar fi produs dintr-o eroare de arbitraj!

Ne place, nu ne place, îi place sau nu-i place CFR-ului, lucrurile trebuie spuse așa cum au fost. Nu doar penalty-ul acordat elvețienilor a fost o decizie incorectă, ci și validarea golului marcat de clujeni. A fost ofsaid! OK, e ofsaid mic, dar tot ofsaid se numește, indiferent că poziția afară din joc e de 3 milimetri, 30 de centimetri sau 3 metri! Deci dacă s-ar fi terminat 1-0, tot dintr-o eroare a arbitrilor ar fi fost decis meciul!

E drept, fazele suportă discuții pentru că ele nu sunt asemănătoare ca dificultate pentru judecata brigăzii de arbitri. Ofsaidul în care se regăsește Debeljuh e unul infim, e o fază grea, asistentul nu poate fi acuzat că a greșit. Nefiind VAR, eroarea lui n-a putut fi îndreptată. În partea cealaltă, intervenția lui Bălgrădean e curată 99%, lovește clar mingea, iar arbitrul nu avea voie să se păcălească.

Dar S-A PĂCĂLIT!

YOUNG BOYS - CFR CLUJ 2-1. „Confundăm patriotismul cu patetismul!”

De aici însă și până la discursul clujenilor, începând cu Camora și terminând cu cel al șefilor, care au pozat în victimele perfecte fiindcă "suntem români", e o exagerare fără niciun suport. E ilogic să acuzi o brigadă de arbitri de rea-voință, ATENȚIE, când prima eroare gravă a fost comisă în favoarea ta! Dacă exista o conspirație și misiunea arbitrilor francezi era să o blocheze pe CFR cu orice preț, aproape sigur, mergând pe acest raționament, fanionul era sus la acea fază de la golul lui Debeljuh. Mai ales că ar fi fost o decizie corectă! Dar și atunci, și la penalty, arbitrii au greșit! Pe rând, în favoarea fiecăreia dintre echipe! Fără intenție și fără să fi gândit că trebuie avantajați elvețienii, iar românii trimiși acasă!

În noaptea care a urmat, Edi Iordănescu a postat momentul în care Bălgrădean boxează balonul, adăugând "No comment". E bine că CFR a apelat tot la un antrenor care are tendința de a se plânge din orice, însă acest gen de alibiuri preferențiale, pe care le folosesc cei din Gruia, mai ales atunci când e vorba despre deciziile arbitrilor, trebuie amendate și sancționate. Altfel, riscăm cu toții, acceptându-le, să ne pierdem credibilitatea și să și ajungem să confundăm patriotismul cu patetismul! 

Totul despre CFR Cluj - FCSB:

>

Citește mai multe știri despre Young Boys - CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.