Liga Campionilor

Primarul din Iași, reacție vehementă în scandalul Colțescu: „I s-a pus pistolul la cap şi s-a tras în el! M-am simţit jignit de-a dreptul”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 11 December 2020

Mihai Chirica, primarul din Iași și un apropiat al echipei Poli Iași, s-a implicat în scandalul de rasism iscat în jurul arbitrului Sebastian Colțescu, la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din Champions League.

Într-o conferință de presă, Chirica l-a apărat pe arbitrul român, despre care spune că nu poate fi acuzat de rasism la adresa lui Pierre Webo, și s-a declarat dezamăgit de faptul că Sebastian Colțescu a fost criticat vehement de români.

„Gândiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă orice altă naţie ar fi păţit la fel cu un arbitru. Ar fi apărut o declaraţie a Ministerului de Externe, ar fi fost o intervenţie poate şi a Academiei de la Institutul de Lingvistică. Dacă în acel grup de oameni ar fi fost şapte persoane de culoare şi un alb, iar persoana de culoare albă trebuia să fie sancţionată de arbitrul de centru şi trebuia să o facă repede cum ar fi fost? 

A indicat într-o manieră rațională, fără să jignească, unul dintre atributele pe care le avea această persoană! Eu nu m-aş fi simţit jignit să fi spus despre mine albul ăla. Nu mă cunoaşte după nume și mă identifică după cel mai semnificativ atribut pe care îl am, culoarea.

I s-a pus pistolul la cap şi s-a tras în el! Nu e demn pentru noi să lăsăm ca un compatriot să zacă jos şi noi să nu ne uităm la dânsul şi să-l întrebăm ce are. M-am simţit jignit de-a dreptul! Nu a făcut apel la nicio manifestare rasistă! Pur şi simplu a fost o observaţie vizuală asupra culorii pielii”, a declarat Mihai Chirica, potrivit TV Telekom Sport.

VIDEO Ovidiu Hațegan, prima reacție după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu 

>

Citește mai multe știri despre scandalul de la PSG – Bașakșehir: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.