Liga 1

CFR CLUJ - FCSB. 3 aspecte-cheie în derby-ul finalului de sezon din Liga 1 » Detaliile care pot decide CFR Cluj - FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 decembrie 2020

CFR Cluj și FCSB se întâlnesc azi, de la ora 21:00, în cel mai tare meci al acestui final de an în Liga 1. Meciul din etapa a 13-a va fi liveTEXT, foto și video pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Sport+

Partida din această seară le aduce față în față pe campioana ultimelor trei ediții din Liga 1 și pe cea mai în formă echipă din acest moment. Duelul din „Gruia” se anunță a fi unul pe muchie de cuțit, care poate fi decis câteva detalii importante.

1.  Duelurile Man- Camora și Fl. Coman - Cr.Manea

Dennis Man și Florinel Coman sunt cei mai importanți jucători din lotul echipei roș-albastre, iar primul este cel mai în formă din Liga 1. Astfel, cei doi sunt principalele pericole pentru poarta clujenilor, iar Mario Camora, respectiv Cristi Manea vor avea o seară grea.

Mario Camora a fost cel mai bun jucător în meciul cu Young Boys, iar acum va fi nevoit să repete performanța pentru a-l opri pe internaționalul român.

10 goluria marcat Dennis Man în acest sezon de Liga 1

Și duelul Coman – Manea va fi unul extrem de interesant. Revenit după accidentare, Coman e gata să facă un meci mare pentru a fi din nou în atenția cluburilor din străinătate, iar Manea va fi nevoit să joace la cel mai înalt nivel pentru a-l opri.

VIDEO  Edi Iordănescu: „Întâlnim echipa momentului”

>

2. Cum stă CFR Cluj cu pregătirea fizică

CFR Cluj vine după jocul de la Berna, 1-2 cu Young Boys, în Europa League, iar jucătorii ar putea suferi din cauza oboselii. Edi Iordănescu pregătește câteva schimbări în echipa de start, dar cei mai mulți dintre cei care au jucat în Elveția vor fi pe teren și în această seară și ar putea avea probleme.

Ne-a afectat pe toți ce s-a întâmplat în Europa League. E clar. Trebuie să depășim acest moment, timpul nu ne așteaptă. E foarte greu să regenerăm echipa, dar trebuie să găsim mijloacele necesare. Eu spun că întâlnim nu doar o echipă foarte valoroasă a competiției, cu multă calitate individuală, ci echipa momentului, care vine după 7 victorii consecutive. Ei au şi mai multe zile în faţa noastră pentru a pregăti această confruntare
-Edi Iordănescu

În plus, clujenii dau peste una dintre cele mai bune echipe la capitolul pregătirea fizică, iar meciul ar putea fi tranșat de FCSB datorită acestui detaliu.

3. Edi Iordănescu

Noul antrenor al clujenilor se află din nou în fața unui meci tare, după cel din Europa League, și speră ca echipa lui să facă din nou un meci bun contra rivalei roș-albastre.

Tehnicianul clujenilor este un expert al partidelor cu FCSB. Iordănescu a învins FCSB cu toate echipele pe care le-a pregătit în Liga 1 și doar el nu e pe minus în raportul victorii-înfrângeri.

3 victoriiși 3 înfrângeri are Iordănescu cu FCSB

Mai mult, în sezonul trecut, pe banca lui Gaz Metan, Edi Iordănescu le-a provocat roș-albaștrilor o înfrângere usturătoare: 4-0.

VIDEO Toni Petrea: „Sper să ne ridicăm la nivelul partidei”

>

CFR Cluj - FCSB: echipe probabile

CFR CLUJ: 34. Bălgrădean - 4. Cr. Manea, 55. Vinicius, 3. A. Burcă, 45. Camora - 94. Itu, 5. William, 8. Djokovic - 10. C. Deac, 99. Rondon, 18. V. Costache 
REZERVE: 12. Sandomierski, 7. Ad. Păun, 11. Pereira, 13. D. Ciobotariu, 14. Latovlevici, 16. Susici, 22. Debeljuh, 27. Chipciu, 77. Vojtus 
ABSENȚI: Cestor, Omrani (accidentați) 
ANTRENOR: Edward Iordănescu

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 4. A. Miron, 17. I. Cristea, 23. Ov. Popescu, -  20. Vînă,  5. G. Simion, 27. Olaru - 11. Moruțan, 98. Man,7. Fl. Coman 
REZERVE: 1. Straton, 6. Briceag, 10. Fl. Tănase, 21. Buziuc, 22. Cr. Dumitru,  26. Oaidă, 28. Pantea 
ABSENȚI: L. Filip, Nedelcu, R. Ion, Buș, Soiledis (accidentați) 
ANTRENOR: Toni Petrea

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.