Liga 1

FOTO+VIDEO. Fanii lui CFR Cluj, protest înaintea meciului cu FCSB » Torțe în Gruia + mesaj ironic pentru UEFA

+5 Foto
Fanii lui CFR Cluj s-au adunat în număr mic lângă stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” chiar înaintea meciului cu FCSB din Liga 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 decembrie 2020

O parte din galeria lui CFR Cluj a mers lângă stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” - chiar înaintea meciului cu FCSB din Liga 1 - pentru a protestă față de arbitrajul din jocul pierdut de clujeni joi în Europa League, 1-2 contra celor de la Young Boys Berna.

  • CFR Cluj și FCSB se întâlnesc azi, de la ora 21:00, în capul de afiș al rundei cu numărul 13 din Liga 1. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Sport +.

CFR avea nevoie de o victorie pentru a merge mai departe, în „16”-imi, doar că penalty-ul dictat de „centralul” Benoit Bastien în minutul 90, la scorul de 1-0 pentru campioana României, a schimbat soarta partidei din capitala Elveției.

Ultrașii au ales să protesteze printr-o ironie la adresa campaniei „RESPECT” lansată de UEFA în 2008 pentru a combate discriminarea. „NO RESPECT”, este mesajul afișat de galeria CFR-ului, ca reacție la decizia arbitrului din Franța. Pe banner apare și o siglă modificată a forului european pe care scrie „UEFA MAFIA”. 

>

Fanii lui CFR Cluj, protest înaintea meciului cu FCSB

Young Boys - CFR Cluj 2-1: decizii controversate de arbitraj

CFR Cluj era aproape de calificarea în „16-imile” Europa League, o conducea pe Young Boys cu 1-0 în minutul 90, moment în care elvețienii au primit un penalty. Decizia arbitrului a fost eronată, lucru atestat și de reluările TV, care au arătat că Bălgrădean a lovit mingea, nu adversarul. Pufi a fost eliminat ulterior, pentru proteste.

foto: Facebook @ Edi Iordanescu

Nu se impunea cartonaș roșu, doar dacă a înjurat jucătorul nostru și a înțeles bine arbitrul. Părerea mea, e un penalty din categoria celor care nu sunt cele mai sigure. Lovește mingea, nu se vede nimic nici la nivelul picioarelor. E un 11 metri mai mult decât discutabil, eu nu l-aș fi dat. Roșu nici atât! După aceea nu mai are importanță, s-a rupt jocul. Trebuie să spunem că e și o greșeală impardonabilă a portarului. Nu e prima dată când face asta
Adrian Porumboiu

Totuși, trebuie menționat și faptul că ardelenii au deschis scorul în Elveția dintr-o poziție de ofsaid. Ofsaid milimetric, însă reușita ar fi fost anulată cel mai probabil dacă Europa League ar fi dispus de tehnologia VAR și în faza grupelor.

foto: Captură @TV Digi Sport

La golul marcat de CFR Cluj este ofsaid!
Adrian Porumboiu

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.