Campionate

Puștiul care a refuzat naționala României în favoarea Canadei a marcat două goluri pentru Wolves!

Theo Corbeanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 14 decembrie 2020

Theo Corbeanu (18 ani), tânărul care a refuzat naționala României pentru cea a Canadei, a marcat două goluri pentru Wolverhampton, în Premier League U23.

Tânărul atacant de origine română Theo Corbeanu, legitimat la Wolverhampton, a decis să nu mai reprezinte naționala României, în favoarea ţării în care s-a născut, Canada. Atacantul născut din părinţi români, la Burlington (Canada), considerat unul dintre cei mai promițători jucători din academia celor de la Wolves a marcat două goluri în Premier League U23.

Theo Corbeanu a renunțat la naționala României

Chiar dacă a strâns 13 meciuri pentru naționalele de juniori U16 și U17 ale României, Theo Corbeanu a ales să nu mai evolueze pentru „tricolori” și să reprezinte Canada: „Am reprezentat România la nivel de tineret. Nu am făcut-o pentru Canada, fiindcă nu am fost selectat pentru echipa U15. Aşa că mi-am spus că vreau să joc fotbal internaţional, pentru că asta făceau cei mai talentaţi jucători. Am contactat România, mi-au spus că mă cunosc şi că mă urmăresc. Le-am trimis câteva clipuri cu mine şi am început să vorbim. Am primit o convocare împotriva Irlandei şi am debutat în septembrie 2017.

Am ales Canada acum, după câţiva ani, pentru că am simţit că este un lucru corect în acest moment, deoarece are o generaţie foarte promiţătoare de jucători. Mai ales cu toată emoţia de a găzdui Cupa Mondială din 2026. Am crezut că pot face parte din această aventură. Asta m-a motivat şi m-a inspirat. Mi-am dorit întotdeauna să joc pentru Canada, dar aşa cum am spus, cu câţiva ani în urmă nu am fost selectat”.

VIDEO. Adrian Mutu, despre escapadele tinerilor jucători

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.