Sporturi   •   Handbal   •   România-Ungaria 24-26

Cronica meciului România-Ungaria 24-26, de Marian Ursescu » Seară de chin! Jucătoarele care nu au ce căuta în echipa națională

Cronica meciului România-Ungaria 24-26, de Marian Ursescu » Seară de chin +10 Foto
Cronica meciului România-Ungaria 24-26, de Marian Ursescu » Seară de chin

Articol de Marian Ursescu   —  luni, 14 decembrie 2020

România a pierdut și meciul cu Ungaria și termină pe ultimul loc grupa principală. Maghiarele și-au luat revanșa după înfrângerea de acum un an, de la Mondiale

E greu să speri la ceva când orice ai face, orice soluții ai căuta, constați că trebuie să joci fără extreme, fără inter dreapta, iar adversarul caută acțiuni exact acolo unde pe tine, "te doare" mai rău.

Asta s-a întâmplat și în meciul cu maghiarele, o echipă care de câțiva ani se caută. Federația de la Budapesta a promovat aproape toată echipa care câștiga în 2018 titlul mondial de tineret. Nu mai puțin de 7 jucătoare din acea formație s-au regăsit pe foaia de joc. Dar rezultatele se lasă așteptate și la vecinele de la vest.

Nu mai avem nici orgolii


Meciul nu mai avea nicio mare miză. Era în joc doar orgoliul de a învinge Ungaria și rivalitatea istorică dintre cele două echipe. Anul trecut, în Japonia, la Mondiale, maghiarele au condus cu 6 goluri la pauză, dar România a revenit și a câștigat 28-27.

De data aceasta, România a condus la pauză. A făcut-o pentru prima dată în al cincelea meci de la Europene. Și a păstrat avantajul încă vreo 20 de minute. După care brusc, iar am căzut, și Ungaria a câștigat pe final, 26-24.

Jucătoare care nu au ce căuta în echipa națională


După meciul de azi, încă o dată s-au făcut remarcați portarii, în special Denisa Dedu. Alături de Dumanska și Măzăreanu au strâns în total 12 parade, față de 10 ale maghiarelor. Plus pivotul Lorena Ostase. Servită ideal de Cristina Neagu, jucătoarea de la CSM Slatina a arătat încă o dată că România se poate baza pe ea mult timp de acum încolo.

Marea problemă a României a fost jocul cu extremele. Am avut multe ocazii de pe ambele părți ale terenului, dar le-am ratat cu nonșalanță. E clar că Iuganu și Seraficeanu nu se ridică la nivelul așteptat. Din păcate, în țară, nu sunt prea multe soluții.

România va termina pe ultimul loc în grupa principală, indiferent de rezultatul cu Olanda. Doar dacă va câștiga însă, ar putea depăși la general echipa de pe ultimul loc din prima grupă. Asta am ajuns, să calculăm dacă vom termina pe locul 11 sau 12 la Europene. Oricum, am egalat cea mai slabă clasare la un Campionat European, locul 11 la ediția din 1998.

România 24

Ostase 8, Neagu 5, Buceschi 3, Laslo 3, Seraficeanu 2, Iuganu 1, Dinca 1, Laura Popa 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Ungaria 26

Schatzl 7, Lakatos 5, Zacsik 4, Klujber 3, Kovacsics 2, Halembai 2, Lukacs 2, Hafra 1. Antrenori: Danyi Gabor, Gabor Elek

4goluri din 13 acțiuni pe extremă a marcat România în meciul de azi. Ungaria a avut 11 reușite din 21 de acțiuni cu extremele

7contraatacuri a avut România contra Ungariei. A fructificat doar 3. Ungaria a avut două, ambele reușite

15-11a fost scorul la greșeli tehnice. România a greșit mai mult

3goluri de la 9 metri a marcat Ungaria. România a puncta de 7 ori de la aceeași distanță

Clasamentul grupei principale II:

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia4138-938
2. Croația4101-1036
3. Olanda 4106-1103
4. Germania4104-1144
5. Ungaria497-1082
6. România483-1010
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.