Liga Campionilor

EXCLUSIV Idee revoluționară după scandalul „Colțescu”: „UEFA să scoată un dicționar”

Sebastian Coltescu, la PSG - Basaksehir

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 decembrie 2020

Aime Lema, primul antrenor de culoare din fotbalul românesc, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live. În cadrul acesteia, a venit cu o propunere pentru UEFA, astfel încât scandaluri precum cel care îl are prim-plan pe arbitrul Sebastian Colțescu să fie evitate.

Lema a propus ca UEFA să creeze un fel de dicționar care să cuprindă termenii ce pot fi utilizați pe terenul de fotbal, astfel încât incidente ca cel pe „Parc des Princes” să nu se repete.

Aime Lema, propunere pentru UEFA

>

„Nu se va schimba lumea asta pentru că vreau eu să mi se spună în loc de «negrul ăla de acolo», «a treia persoană din dreapta sau stânga». Nu o să zică nimeni așa din reflex. 

UEFA să scoată un dicționar colectiv, de bune practici, să îl dea la arbitri și la suporteri. Dacă vor să arate că le pasă, să scoată ei ceva, să fie scris alb-negru. Toată lumea vrea să arunce cu pietre, să-și facă reclamă, să facă niște bani. 

Dom'ne, vino cu soluții, reglementează niște chestii. Vezi ca e greu, oprește competiția ca să dai o lecție la oameni. Bagă-i pe toți într-un loc și începe să îi inveți. Cine a călcat strâmb apoi, l-ai ras. Atunci nu o să mai zică nimeni”, a declarat Lema la GSP Live. 

Citește mai multe știri despre incidentul de rasism de la Paris: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.