Liga Campionilor

Pierre Webo nu dă înapoi în scandalul „Colțescu: „A fost un act clar de rasism. E inacceptabil”

Pierre Webo // foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 15 December 2020

Pierre Webo (38 de ani), antrenorul secund al lui Istanbul Bașakșehir, a postat un mesaj pe Instagram, la o săptămână de la incidentul de la Paris, când arbitrul român Sebastian Colțescu (43) l-a numit „ăla negru”: „Oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii”.

La o săptămână după scandalul de la Paris, dezbaterea este la fel de aprinsă. În timp ce inspectorul numit de UEFA adună toate datele pentru raportul pe care îl va prezenta Comisiei de Control, Etică și Disciplină, Loți Bölöni afirmă în Adevărul: „Faptul că tu spui «ăla negru» ca să identifice repede un om, păi asta nu poate fi niciodată rasism! Exprimarea lui Colțescu n-a avut nicio urmă de dispreț sau de ură față de persoana care era pe banca echipei turce”. 

Iar Ousmane N'Doye, senegalezul care a jucat ultimii zece ani ai carierei în România, dezvăluie la ProTV că i-a împăcat pe Demba Ba, compatriotul său, și Sebastian Colțescu.

Pierre Webo, consecvent: „Oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii”

Dar Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, nu face niciun pas în spate. Ieri, a postat un mesaj pe pagina sa de Instagram, alături de filmul evenimentelor de pe „Parc des Princes”.

„Pe 8 decembrie, a avut loc un eveniment trist, la meciul cu Paris Saint-Germain, din Champions League. Pentru mine, a fost un act clar de rasism”, a scris fostul internațional camerunez. 

„Îi mulțumesc familiei mele de la Bașakșehir pentru susținere și pentru poziția avută ca reacție la cuvântul rasist folosit împotriva mea. PSG a luat atitudine, sprijinându-ne când a decis să nu mai revină pe teren. Rasismul e inacceptabil, oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii. 

Sper ca 8 decembrie să fie un moment de cotitură în lupta împotriva rasismului. Să nu se mai întâmple niciodată asemenea incidente discriminatorii”.

VIDEO. Edi Iordănescu: „Nu e vorba de rasism la Sebastian Colțescu. Niciodată!”

>

Citește mai multe știri despre subiectul Sebastian Colțescu:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.