Liga 1

Mînă forte

Articol de Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dusan Uhrin a explicat de l-a exclus pe Gabriel Cînu din lot şi de ce l-a lăsat pe Aliuţă pe bancă la partida cu Bistriţa

Dusan Uhrin nu e omul jumătăţilor de măsură. Primii clienţi pe lista cehului au fost Gabriel Cînu (27 de ani) şi Marian Aliuţă (30 de ani). Cînu a fost exclus din lot, iar Aliuţă a stat în faţa televizorului la partida cu Bistriţa. În plus, prestaţia lui Aliuţă din meciul cu Mioveniul i-a pus în cîrcă şi semne de întrebare din partea conducerii. Ieri, la primul antrenament, cehul l-a chemat pe Aliuţă în birou.

“Lui Cînu i-am arătat cartonaşul roşu, tu ai doar galben. De tine depinde ce vei face de-acum”, l-a avertizat tehnicianul. Uhrin nu s-a oprit, însă, aici. “Sper că Gabriel Cînu va conştientiza efectul reacţiilor mele. Sigur că e o pedeapsă, iar el trebuie să se decidă ce va face în continuare. Dacă nu îşi schimbă atitudinea, nu va mai juca în echipa mea”, s-a dezlănţuit Uhrin, ajuns la exasperare de uşurinţa cu care stoperul “colecţionează” suspendări. Nici Aliuţă nu a scăpat tirului antrenorului. “În primul rînd, Aliuţă e un jucător excelent, dar dacă nu realizează că va trebui să dea totul în fiecare meci, nu va juca. În primele patru meciuri din retur ne-a arătat doar faptul că poate mai mult, însă nu îi înţeleg jocul din ultimele două etape. Admit, totuşi, că are calităţi de echipa naţională”, a încheiat cehul.

Nu crede că au fost “pe blat”
Uhrin a ţinut să îndepărteze suspiciunile ce planau asupra jucătorilor săi, bănuiţi că nu şi-au apărat corect şansele cu Dacia. “Dacă aş şti că un jucător a făcut ceva necurat, aş merge la conducere şi personal aş cere să fie îndepărtat. Iar dacă n-ar fi dat afară, aş pleca eu, pentru că nu aş putea lucra cu acei oameni”, a spus tehnicianul bănăţenilor. Deşi nu anunţă niciodată titularii, Uhrin a făcut o excepţie: “Cine va fi în poartă cu “U”? Nu ştiu încă. Popa e însă numărul 1 şi probabil el va fi titular”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.