Liga Campionilor

EXCLUSIV Planul de milioane al lui Colțescu » Ce are de gând să facă, în cazul în care va fi găsit vinovat de rasism de către UEFA

Colțescu, 43 de ani, a absolvit Facultatea de Electromecanică, a promovat în Liga 1 ca arbitru în 2003

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 15 decembrie 2020

Sebastian Colțescu și-a angajat un avocat spaniol și are de gând, dacă va fi găsit vinovat de rasism de către UEFA, să atace decizia și să solicite despăgubiri de ordinul milioanelor de euro fie la CEDO, fie la Curtea Penală Internațională de la Haga.

„Eu l-am căutat pe Sebastian Colțescu pentru a-i propune să-l apăr fiindcă eu cred cu tărie în faptul că e nevinovat". Declarația îi aparține lui Josep Vandellos, avocatul spaniol care a dezvăluit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că îl va reprezenta pe „centralul" român în procesul care va urma și în care va fi nevoit să se apere în fața membrilor UEFA de acuzația de rasism la adresa lui Pierre Webo, secundul lui Bașakșehir.

Arbitrul român, care până în acest moment nu a făcut niciun comentariu pe subiect, respinge ferm toate capetele de acuzare și, așa cum a susținut inclusiv în seara evenimentelor petrecute la Paris, nu se simte vinovat nici măcar 0,1%, motiv pentru care are de gând să meargă în toate instanțele posibile, sportive, dar nu numai, pentru a-și dovedi nevinovăția.

Sebastian Colțescu, acuzat de rasism, vrea să meargă la CEDO sau la Haga!

Colțescu l-ar fi anunțat deja pe Josep Vandellos, dar și pe cei apropiați, că dacă UEFA îl va declara vinovat și va exista cea mai mică urmă de rasism, cu care s-ar putea alege ca ștampilă după acest caz, atunci are de gând să continue să-și caute dreptatea nu doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ci și la alte instituții recunoscute pe plan mondial. Fie la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), cu sediul la Strasbourg, fie chiar la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Aceasta din urmă e o instanță care are menirea și scopul de a judeca persoane ce au comis genociduri, crime de război și crime împotriva umanității.

La acest ultim capitol sunt prezentate, pe larg, toate spețele care ar putea face obiectul unui proces: persecutarea unui grup pentru motive de ordin politic, rasial, național, etnic, cultural, religios sau bazat pe sex, sau în funcție de alte criterii universal recunoscute ca inadmisibile în dreptul internațional, alte acte inumane cu un caracter similar, cauzatoare de suferințe puternice și care aduc atingere gravă integrității fizice sau mentale.

Sebastian Colțescu nu va accepta ștampila de rasist

Colțescu ar intenționa chiar să solicite despăgubiri, cuantificabile în milioane de euro, pentru a-și reface imaginea în cazul în care sentința nu îi va fi favorabilă în urma anchetei de la UEFA.

Pe plan sportiv, Colțescu nu riscă mare lucru în relația directă cu UEFA fiindcă el oricum fusese scos de pe lista FIFA de la 1 ianuarie 2021, însă o eventuală sancțiune de la Nyon, chiar și simbolică, ar atrage scoaterea lui din arbitraj de către CCA și FRF, dar și pătarea imaginii, mai ales că s-ar alege cu titulatura oficială, stabilită în urma unei anchete și a unui verdict, de rasist, care l-ar bloca practic să mai poată ocupa vreodată o funcție nu doar în fotbal, ci și în restul domeniilor de activitate.

Citește mai multe articole despre Sebastian Colțescu:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.