Liga Campionilor

Planul UEFA pentru a stinge scandalul de la PSG - Basaksehir » Modul surprinzător în care forul continental încearcă să rezolve situația

Sebastian Colțescu și Demba Ba, la Paris

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 18 decembrie 2020

Arbitrul român Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost protagonistul unui scandal de proporții săptămâna trecută, după ce l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo (38), antrenorul secund al lui Istanbul Basaksehir, în timpul meciului dintre turci și PSG.

Echipele au ieșit de pe teren, meciul a fost reluat o zi mai târziu cu o altă brigadă de arbitri, iar UEFA a demarat o anchetă amplă, în care analizează atât acuzațiile de rasism îndreptate împotriva lui Sebastian Colțescu, cât și comentariul care se aude în înregistrare: „În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc țigani”

UEFA încearcă o mediere în cazul „Colțescu”

Inspectorul desemnat de forul de la Nyon să realizeze întreaga cercetare în cazul PSG - Basaksehir încă n-a formulat raportul final, pe baza căruia UEFA va decide dacă deschide sau nu o procedură disciplinară.

CCA a primit semnale de la Nyon că UEFA ar dori să apeleze la o cale de mijloc, mai precis la o mediere și la o împăcare între cele două părți, Colțescu și Șovre versus Pierre Webo și Demba Ba, cei doi de la Bașakșehir care s-au considerat jigniți.

UEFA ar îmbrășița această variantă pentru a nu se expune unor eventuale litigii pe care arbitrii le-ar putea deschide la CEDO sau la Curtea Penală Internațională de la Haga în cazul în care ar primi verdictul de rasiști!

VIDEO. Răzvan Burleanu, ultimele detalii despre scandalul de rasism: „Am sesizat UEFA, ancheta se complică” + „I-am sunat pe Hațegan și Colțescu”

>

Citește mai multe știri despre acest subiect:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.