Diverse

SPECIAL GSP Viața de vegan a lui George Florescu » Cum arată meniul zilnic: porridge-uri din ovăz, linte și tofletă + transformarea radicală a fotbalistului

+4 Foto
George Florescu, alături de soția Irina, la treabă în bucătărie. Sursă foto: instagram.com/geo_flores/

Articol de Remus Dinu  —  Friday, 18 December 2020

George Florescu (36 de ani), fostul decar al echipei naționale, și-a schimbat radical stilul de viață: a devenit vegan în urmă cu cinci ani, transformare care i-a modificat complet concepțiile despre alimentație.

Invitat vineri dimineață la GSP Live, „Geo Flores” a relatat în amănunt procesul început în urmă cu cinci ani, în Cipru, și pe care îl continuă, alături de toată familia, și în ziua de astăzi. Florescu a explicat ce l-a determinat să renunțe la consumul de carne, oferindu-le scepticilor informații despre viața de vegan. 

De altfel, George și soția Irina au început să investească într-o afacere culinară: cei doi promovează sisteme de gătit prin care produsele își păstrează nutrienții.

>

George Florescu: „Am renunțat la proteina animală, iar după un an mă simțeam deosebit”

„Acum cinci ani, eram în Cipru și simțeam că obosesc. Aveam 31 de ani și mi-am spus că e prea devreme să mă las de fotbal și să renunț la pasiunea pentru care mi-am sacrificat tinerețea. Fiind mijlocaș central, aveam foarte mare nevoie de energie. Am început să caut răspunsuri și să citesc foarte mult. Am avut și discuții cu diverși oameni care au lucrat în domeniul nutriției.

Am dat peste o carte - «Studiul China» se numește - unde este vorba despre corelația dintre proteina animală și diferite boli. Am renunțat să mai mănânc proteină animală, iar după un an mă simțeam deosebit. După trei luni, duceam meciurile 90 de minute, puteam să joc în fiecare zi câte un meci. Din punct de vedere fizic, am simțit o diferență extrem de mare. 

A fi vegan nu e un regim, e un stil de viață. În ultima perioadă, am trecut de la vegan strict la un regim vegetarian Lacto-Ovo. Pentru cei care știu ce înseamnă un post religios, este ca și cum ai ține un post continuu. Cei care țin posturile religioase își dau seama că după un post mai lung se simt mult mai bine. De ce nu ne-am simți mereu atât de bine?”, a afirmat George Florescu, la GSP Live.

+4 Foto
Sursă foto: instagram.com/geo_flores/
  • Sursă foto: instagram.com/geo_flores/, instagram.com/florescu.irina86/

George Florescu: „Corpul se obișnuiește cu starea lui naturală”

Cum arată meniul unui vegan? George Florescu a dezvăluit cu lux de amănunte care sunt alimentele pe care le consumă cel mai des. 

„Când încă jucam, aveam cinci mese pe zi. Acum, am trei mese zilnice, uneori chiar două. Nu trebuie să-mi număr mesele sau caloriile. De când mi-am schimbat stilul de viață, am același număr de kilograme, indiferent dacă mănânc cinci mese pe zi sau doar două. Corpul se obișnuiește cu starea lui naturală.

Un meniu zilnic nu e foarte complicat. Dimineața, mănânc porridge-uri din ovăz (n.a - terci). De-a lungul unei săptămâni, pot să-mi fac în fiecare dimineață un porridge diferit. Îl combin cu diferite fructe, iar consistența și gustul sunt total diferite. 

La micul dejun, poți să mănânci o salată mare de fructe sau poți mânca legume. Poți să-ți faci o tofletă, care e o imitație a omletei tradiționale. La prânz, noi folosim fasole, linte, năut. Sunt alimente bogate în proteine, care înlocuiesc oarecum consumul de carne. Semințele crude de dovleac, de floarea soareului, sunt de asemenea foarte benefice”, a explicat George Florescu

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.