Liga 1

FCSB, un nou titlu după 6 ani? » 26 de „motive” de speranță pentru băieții lui Gigi Becali

Articol de Răzvan Butcaru  —  Tuesday, 22 December 2020

FCSB este "campioana de toamnă" a României din sezonul 2020/21, după ce a încheiat la egalitate partida de pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 1-1. După '89, în 26 de rânduri echipele care au început anul de pe primul loc au și cucerit titlul. Au existat doar 4 excepții. 

FCSB și Sepsi Sf. Gheorghe au remizat, scor 1-1 (Cristea '30, Fofana '37), în ultima etapă din turul Ligii 1. Indiferent de rezultatul din această seară dintre CFR Cluj și CS U Craiova, formația antrenată de Toni Petrea va ierna pe primul loc până la reluarea campionatului.

FCSB visează la primul titlu din Liga 1 după 6 ani de pauză. Ultima dată când formația finanțată de Gigi Becali a luat campionatul a fost în sezonul 2014/15, sub comanda lui Constantin Gâlcă. În acel sezon, "roș-albaștrii" au câștigat tripla internă: campionat, Cupa României și Cupa Ligii.

Dinamo, ultima campioană de toamnă care nu a luat titlul

La finalul anului 2011, Dinamo era campioana de toamnă a României, după ce s-au disputat toate etapele din tur și una din retur. Formația din Ștefan cel Mare avea 40 puncte și se afla la o lungime de locul 2, ocupat de CFR Cluj. Rapid completa podiumul, cu 37 de puncte. FCSB era pe poziția a 4-a, la 5 lungimi în spatele "giuleștenilor". În sezonul 2011/12, CFR a câștigat titlul cu numărul 3 în Liga 1, iar Dinamo a terminat abia pe locul 5.

De 4 ori nu s-a respectat tradiția începută după '89

Pe lângă episodul din 2011/12, doar în trei sezoane nu s-a mai respectat calculul de pe hârtie. În sezonul 1997-1998, Rapid încheia la egalitate cu Steaua turul, dar cu un golaveraj mai bun. Până la urmă, formația din Ghencea a câştigat titlul în ultima etapă, la două puncte distanță de rivalii din Giulești. 

În sezonul 2005/06, Dinamo termina turul pe primul loc, la un punct de FCSB, dar "roș-albaștrii" s-au impus la finalul campionatului. 

Iar în campania din 2008/09, tot Dinamo a iernat pe prima poziție, dar Unirea Urziceni, antrenată de Dan Petrescu, a câștigat primul și singurul titlu din istorie.

În rest, în toate celelalte sezoane, titlul a rămas la "campioana de toamnă": CFR (de 6 ori), Steaua (de 6 ori), Dinamo (de 5 ori), FCSB (de 5 ori), Astra (o dată), Oțelul (o dată), Rapid (o dată), Viitorul (o dată).

Cornel Șfaițer, reacție după egalul cu FCSB: „Și eu cred că puteam primi penalty!”

>

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.