Campionate

Lionel Messi, după al 644-lea gol în tricoul Barcelonei: „Niciodată nu m-am gândit la recordul lui Pele”

Lionel Messi, după al 644-lea gol în tricoul Barcelonei

Articol de Daniel Scorpie  —  Wednesday, 23 December 2020

Cu 644 de goluri, Lionel Messi l-a întrecut pe legendarul brazilian Pele în topul reușitelor la același club: „Pot doar să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat de-a lungul anilor”.

Messi nu mai împarte cu nimeni recordul de goluri la același club. Căpitanul Barcelonei a închis tabela cu Valladolid (3-0), cu prima reușită în deplasare din acest campionat, după ce oferise un assist, și l-a întrecut pe Pelé, brazilianul ce punctase de 643 de ori la Santos între 1957 și 1975. 

Când am început să joc fotbal, nu m-am gândit deloc că voi bate un record. Cu atât mai puțin pe cel al lui Pele. Pot doar să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat în decursul anilor, familiei, prietenilor și tuturor celor ce mă susțin zilnic. Vă îmbrățișez”, a postat argentinianul pe Instagram.

Gary Lineker: „Medie de 43 de goluri, în 15 sezoane!”

Performanța uluitoare atinsă de Leo nu i-a scăpat nici lui Gary Lineker. „Pentru a doborî recordul lui Messi, de 644 de goluri, cineva ar trebui să aibă o medie de 43 de goluri pe sezon, timp de 15 ani... pentru o singură echipă!”, a comentat fostul mare atacant englez, ce a strâns peste 75.000 de like-uri pe Twitter în câteva ore. LM10 a primit al șaptelea trofeu Pichichi (alt record!), acordat celui mai prolific marcator din LaLiga. Acum are doar zece reușite în 18 prezențe pentru Barça.

VIDEO. Rezumatul meciului Valladolid - Barcelona 0-3

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.