Liga 1

EXCLUSIV. Gică Hagi e gata să schimbe totul la Viitorul: „Lucrez la proiectul pe următorii zece ani. Să ieșim în Europa și să câștigăm în România”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 decembrie 2020

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul Viitorului Constanța, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la o ediție specială de Crăciun a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Hagi a dezvăluit de ce are nevoie de acționari la Viitorul, cum l-a convins pe Mircea Rednic să semneze cu echipa sa și cine conduce echipa de la malul mării.

- Gică, deci acum tu ești focusat pe viitorul echipei și pe investitori. Cum ai vrea să fie?
- Să fie serioși, să susțină acest club și să facem un proiect mai bun. Când sunt lucrurile clare vom vorbi, acum nu. Cu noi acționari, clubul va fi mare! Eu v-am spus de multe ori că sunt mic. Eu vorbeam de club mereu. Suntem mici, nea Ovidiu. Ca să devenim mari, avem nevoie de conducere puternică, una care să sprijine proiectul pe următorii zece ani. Să ieșim în Europa și să câștigăm în România.

- Până la acționari, ți-ai adus un nou antrenor.
- Mircea a venit cu mare drag, e convins de ce face. L-am văzut încrezător și încercăm să-i creăm condiții așa cum trebuie să fie la toate cluburile. Adică antrenorul să antreneze și să nu aibă alte probleme. Jucătorii să n-aibă alte probleme, în afara terenului. Îi sprijinim, îi ajutăm, iar Mircea să fie inspirat și să facă formația să joace cel mai frumos fotbal, să aducă rezultate.

>

- Tu l-ai adus sau a venit propunerea de la Popescu?
- Eu am propus conducerii! Eu propun și voi propune cât timp voi fi. Și Gică are propuneri, e președinte, el decide! Eu am datoria cu directorul sportiv și cu partea tehnică să căutam soluții. Popescu e președintele clubului, eu sunt doar patron. El conduce Viitorul.

- Pare ca o glumă să spui asta.
- Nu, nu. Gică conduce cu șefii de departamente, eu mă duc la club doar din când în când. Dovadă că o lună mi-am luat concediu și plec la Ianis. Am oameni și am mare încredere în ei. Eu sunt acționar, vin din când în când la club, dar supervizez partea tehnică, chiar dacă nu sunt implicat.

- Eu știu de la cineva că tu erai zi și noapte acolo, verificai până și mingile!
- Academia e «copilul» meu și eu l-am dezvoltat. Și-acum se întâmplă la fel, bineînțeles! Vorbesc cu șeful bazei, sunt acolo mereu. Am grijă de tot, cum să nu. Mă văd cu Gică la săptămână, la lună, vedem rapoartele, discutăm despre lucruri. E clar că trebuie să știu, să fiu informat de tot ce se întâmplă la club. Acum însă trebuie să mai am grijă și de familie.

VIDEO Maftei, despre Ianis: „Dacă nu-l chema Hagi, era un jucător mult mai bun!”

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.