Liga 1

EXCLUSIV. Gică Hagi știe care sunt problemele de la Viitorul: „Ne-am pierdut personalitatea din teren! Echipa nu mai avea putere”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 24 December 2020

Gheorghe Hagi, 55 de ani, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul echipei Viitorul Constanța, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la o ediție specială de Crăciun a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Hagi a vorbit pe larg despre motivele care l-au făcut să-l dea afară pe spaniolul Ruben Barrera, cum s-a produs ruptura și când și-a dat seama că Viitorul are probleme care i-ar putea aduce și mai multe neplăceri.

- Gică, hai să începem cu sfârșitul. N-a fost o greșeală aducerea lui Ruben Barrera, la Viitorul?
- Nu trebuie s-o luăm de la început ca o greșeală. Mie îmi place fotbalul spaniol și am vrut să aducem un antrenor străin, tânăr. Am avut recomandări foarte bune. El a venit, a lucrat, numai că, la un moment dat, după o perioadă, lucrurile, statisticile și echipa nu arătau bine.

>

- Ce te-a nemulțumit cel mai tare?
- În meciul cu Steaua și în meciul cu Dinamo, când echipa nu a arătat bine. Nu a avut putere, nu a avut personalitate în teren. Aceste lucruri fac parte din filozofia noastră, iar ele se pierduseră. Am căzut de comun acord să ne despărțim.

- Adică l-ai dat afară!
- Ne-am despărțit. Așa cum se rupe un contract de comun acord. Am negociat lucrurile. Din păcate, n-a mers.

- Se aștepta la asta?
- Nu cred că se aștepta. A fost surprins, dar noi am fost convinși. Am mers cu Gică și i-am prezentat argumentele noastre. Dacă a fost o decizie bună, rea vom vedea în timp. Am simțit că trebuie făcută o schimbare și să vină un antrenor cu experiență. L-am ales pe Mircea Rednic.

- Noi am vorbit la telefon de când l-ai adus pe Barrera și ți-am zis că una e să-l asculte jucătorii pe Hagi și alta pe el!
- Era un antrenor tânăr, de mare perspectivă, iar noi ne-am informat despre el la mai multe persoane din Spania. Majoritatea îl vedeau de mare perspectivă și noi cu acest gând l-am adus. Doar că la noi există o presiune enormă.

- La ce te referi?
- Viitorul e un club a cărui identitate e să ai puterea să te impui în teren, să ai puterea să domini jocul, să ai puterea când n-ai mingea să creezi presiune pe adversar peste tot, să faci ambele faze foarte bine, să te impui, să arăți personalitate în teren. Lucrurile acestea echipa le pierduse și acum ne dorim să le recăpătăm!

Gică Hagi e gata să schimbe totul la Viitorul: "Lucrez la proiectul pe următorii zece ani. Să ieșim în Europa și să câștigăm în România"

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.