Liga 1

DINAMO. LPF l-a girat pe Cortacero! Cum a ajuns spaniolul s-o preia pe Dinamo fără să arate că are banii necesari

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  joi, 24 decembrie 2020

Liga Profesionistă a acceptat ca spaniolul Pablo Cortacero să devină proprietarul clubului Dinamo și ca el să fie racordat la drepturile TV fără a verifica dacă ibericul ar fi capabil să investească.

În Anglia nu e posibil să devii proprietarul vreunui club profesionist dacă FA, Federația, nu-ți aprobă tranzacția. Britanicii verifică planul pe care-l prezinți, conturile și garanțiile bancare, sursele de finanțare. În România a fost posibil ca Pablo Cortacero să apară la Dinamo, să ridice cheltuielile de cinci ori și să aducă doar 550.000 de euro, o sumă cu care pot fi plătite doar salariile pentru o lună.

LPF nu a verificat cine o cumpără pe Dinamo

Nimeni nu l-a verificat pe spaniol. LPF l-a angajat recent pe Viorel Duru, după ce clubul Dinamo a fost tranzacționat, și are de gând să fie mai vigilentă de acum înainte, să ia la puricat cluburile mai atent.

Cortacero și oamenii lui dispun de banii din drepturile TV, pe care Liga îi transmite către cluburi. Suporterii roș-albilor au susținut că spaniolii au folosit o tranșă din banii televiziunilor ca să-și plătească apropiații, prietenii din club.

Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple, DDB a împrumutat societatea cu 200.000 de euro, un credit garantat cu tranșa următoare din drepturile TV, ultima din acest sezon. În acest fel i-a împiedicat pe Cortacero și pe ceilalți să dispună de bani, chiar dacă Adunarea Generală a Acționarilor a confirmat puterea lui Pablo și a oamenilor lui. 

VIDEO Radu Birlică: „Sunt neîncrezător! De ce vrea Șerdean să predea acțiunile, dacă Pablo promite că aduce bani?”

>

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.