Sporturi

EXCLUSIV Ivan Patzaichin, lecție de ambiție: „Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 decembrie 2020

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, din 1968, 1972, 1980 și 1984 a vorbit despre cariera sa colosală la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Ivan, ai vreun regret la 70 de ani?
- Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!

- Tu ai avut vreun vis?
- Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!

>

- Dar ai avut și talent. 
- Normal că ai nevoie de talent pentru că trebuia să te orientezi în momentele grele. Când mi s-a rupt pagaia sau când mi s-a spart barca, am avut inspirație de moment. Și asta a contat.

- Ai avut vreun moment pe care nu-l știe lumea?
- În '83, la Mondialul din Tampere, am câștigat pe un culoar pe care n-a câștigat nimeni. Era un vânt lateral puternic... Noi eram pe culoarul trei și eram expuși vântului. Am plecat cu Toma în cursă și nu ne venea să credem că nu se mișca barca! Degeaba trăgeam, că nu mergea treaba. Am schimbat tactica!

- Și cum ați reușit să câștigați?
- Am urmărit rafalele de vânt! Când era mai puțin tare, forțam. Și-așa am câștigat fără probleme. Când le-am povestit la conferință, nu le venea să creadă! Astea sunt lucruri pe care le faci pe moment.

Ivan Patzaichin: "Pentru mine era o rușine să vin cu bronzul sau cu argintul acasă. Era o rușine imensă!"

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.