Campionul mondial italian, Paulo Rossi, stins pe 10 decembrie, a povestit ce i s-a întâmplat când a vizitat în 1989 Brazilia, cu ocazia Mundialito. Fanii nu uitaseră că a dat trei goluri Selecao la Campionatul Mondial din 1982.
Dintre multele amintiri depănate și scrise despre atacantul italian cu zâmbet inconfundabil care s-a stins la doar 64 de ani, un episod comic s-a petrecut în Brazilia. Paolo Rossi a povestit într-o emisiune, la care era invitat și bunul său prieten Zico, ce a pățit când s-a dus prima oară la Sao Paulo. „Stăteam la un hotel în centrul orașului și m-am urcat într-un taxi.
La un moment dat am văzut cum șoferul se agita pe scaun, mă fixa în oglinda retrovizoare. N-a durat mult și m-a întrebat «Tu ești Paolo Rossi?». Trecuseră șapte ani de-atunci, dar lumea nu mă uitase. Am recunoscut, da. Chiar eu! «Atunci să cobori urgent din mașina mea!». Chiar nu glumea, m-a dat jos în mijlocul străzii. Pesemne că încă îl mai obseda tricoul meu azzurro cu numărul 20”.
Paulo Rossi n-a dat gol și la Mundialito
Eroul Italiei de la Mondialul din 1982 și omul care a făcut să plângă Brazilia, cu hattrick-ul din "sferturi" (3-2), era admirat, dar și detestat în țara unde Pablito venise pentru a participa la un turneu rezervat foștilor internaționali retrași din activitate, Mundialito. Competiție la care Italia a făcut patru egaluri (1-1 cu Brazilia) și n-a învins pe nimeni, terminând pe locul 3 în unica grupă.
Zico: „Un campion absolut, respectat pretutindeni”
„Paolo era însă foarte diferit de personajul, eroul, creat de victoriile sale”, rememorează Zico, cu care regretatul atacant a petrecut vacanțele. „Ultima oară ne-am văzut în Toscana. Ne-am distrat, am jonglat cu mingea pe scenă la un eveniment. Era un om liniștit, umil, generos. Eram într-o vacanță în Sardinia cu familiile și jucam fotbal cu copiii.
În 2018, când a revenit în Brazilia, în timpul unei emisiuni pe canalul Youtube al fiului meu, fanii l-au recunoscut. Pe stradă lumea îl saluta, a fost mereu respectat și considerat un campion absolut. Când jucai împotriva lui nu aveai voie să greșești. Și în acea zi de 5 iulie 1982, ne-a executat fără milă”.
{{text}}