Tenis

EXCLUSIV Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Ion Țiriac

Articol de Remus Dinu, Alexandru Grigore  —  vineri, 25 decembrie 2020

Ion Țiriac (81 de ani) a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre viitorul tenisului din România după ce Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) își va încheia cariera.

Afaceristul anticipează o criză acută de rezultate după retragerea Simonei Halep, asemănătoare celei cu care se confruntă gimnastica românească în ultimii ani. „E păcat că dispărem”, spune mâhnit Țiriac.

Tenisul după Halep o să ajungă ca gimnastica după fetele care au fost reginele lumii, începând cu Nadia și terminând cu Atena (n.r - Jocurile Olimpice de la Atena din 2004) . Am dispărut și e păcat că dispărem!”, spunea Ion Țiriac în septembrie, în exclusivitate pentru GSP.

>

Cătălina Ponor a „strălucit” la Atena 2004

În urmă cu 16 ani, echipa de gimnastică feminină a României făcea furori la Jocurile Olimpice de la Atena. Cătălina Ponor a obţinut atunci două medalii de aur la individuale, la sol şi la bârnă, în timp ce Monica Roşu reuşea să obţină titlul olimpic la sărituri.

Atena 2004 a fost ultimul concurs olimpic în care România a dominat concursul de la gimnastică, adunând șase medalii de aur din opt posibile. Cătălina Ponor a fost vedeta, iar echipa a urcat pentru ultima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Ion Țiriac: „Simona Halep mă vede ca pe un inamic”

În luna august a acestui an, Ion Țiriac a vorbit despre cum decurge relația pe care o are cu Simona Halep, dar și despre viitorul ei în circuit.

„Foarte rar o sfătuiesc pe Halep. Eu îi spun ce face și, în special, ce nu face. Eu nu cred că Halep mă consideră un fan de-ai ei. Halep mă consideră un inamic. O întreb: «De ce nu mi-ai dat telefon după ce ai terminat?». Iar ea îmi spune: «Domnule Țiriac, îmi era teamă să nu mă bateți prin telefon!».

Frumos ar fi ca tenisul să nu se termine după Halep. Ea e o jucătoare care poate să mai joace cu posibilitățile ei, nu atât fizice, cât morale, încă cinci-șase ani buni de zile. Atenție! Halep e o jucătoare diversă. E profesionistă în teren, dar în afara lui este o ființă, o femeie normală. Își vede de familie, își vede de distracție. E viața ei, nimeni nu poate s-o influențeze. N-aș vrea să se termine tenisul după Halep.

Simona Halep, alături de Ion Țiriac după triumful de la Wimbledon 2019. foto: GSP

Citește și alte știri din sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.