Campionate

UEFA cere intervenția guvernelor contra rasismului: „Niciodată nu e suficient” + Megan Rapinoe a găsit vinovatul: Donald Trump

Aleksander Ceferin, în plină desfășurare a anchetei în „cazul Colțescu”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 decembrie 2020

UEFA a lansat un documentar în care o serie de nume mari din fotbal vorbesc despre problemele de pe glob, atât în acest sport, cât și în societate. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că forul continental luptă împotriva rasismului, dar cere și sprijinul guvernelor. 

„UEFA face multe, dar niciodată nu e suficient. Avem o problemă cu unele guverne, deoarece acestea nu au o problemă cu discriminarea”, a spus Aleksander Ceferin. Reflectând și asupra abuzului de anul trecut din Bulgaria, asupra jucătorilor Angliei, Ceferin a adăugat: „A fost o situație teribilă în acel meci. Idioții folosesc meciuri de fotbal pentru a promova o ideologie idioată. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest lucru”.

„Înainte de Donald Trump era inacceptabil să spui lucruri rasiste”

Megan Rapinoe, jucătoarea americană de fotbal, a vorbit despre rasismul de pe glob și despre cum a fost tot mai vizibil în ultima perioadă: „Vedem o creștere a extremismului de dreapta în întreaga lume. Oferă entuziasm oamenilor care gândesc ca ei și își spun: «Oh, nu sunt singurul care simte așa». Înainte de Donald Trump era mult mai inacceptabil să spui în mod flagrant lucruri rasiste. Oamenii se simt acum împuterniciți să spună și aceste lucruri”.

GALA GSP 2020 // Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2020 și a premiat 5 Legende

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.