Liga 1

A murit unul dintre statisticienii fotbalului românesc, Romeo Ionescu! Era cunoscut pentru anuarele și enciclopediile sale

A murit unul dintre statisticienii fotbalului românesc, Romeo Ionescu!

Articol de Răzvan Luţac, Liviu Manolache  —  sâmbătă, 26 decembrie 2020

Vineri seara s-a stins, la 58 de ani, autorul de fotbal Romeo Ionescu, la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Decesul său a fost anunțat de soție.

Romeo Ionescu a murit, vineri seară, la vârsta de 58 de ani la Iași. Cunoscut autor de cărți de fotbal, el colaborase, de-a lungul ultimelor decenii, cu principalele publicații sportive din România pe partea de statistică. Decesul a fost anunțat sâmbătă de către soția sa, care a adăugat că acesta s-a stins la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. El va fi înmormântat marți, 29 decembrie, la Roman.

Printre lucrările sale se regăseau anuare care conțineau date statistice și cifre despre fotbaliștii Diviziei A, precum și Enciclopedii ale fotbalului românesc. Una dintre lucrările sale de bază a fost Enciclopedia Fotbalului Românesc, carte tipărită în două volume.

Romeo Ionescu era un colaborator al Rec.Sport.Soccer Statistics (RSSSF), o arhivă internațională dedicată statisticilor din fotbal, fondată în 1994.

GALA GSP 2020 / Anghel Iordănescu face o radiografie a situației actuale din fotbalul românesc

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.