Nationala

EXCLUSIV Jocurile de culise de la echipa națională au fost demascate: „Cei de la Steaua aveau alt tratament! E cel mai mare regret”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 decembrie 2020

Daniel Pancu, 42 de ani, unul dintre cei importanți jucători din istoria Rapidului, a acceptat invitația de a participa la "Prietenii lui Ovidiu", emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Antrenorul celor de la Poli Iași a vorbit despre perioada petrecută la echipa națională și spune după zeci de ani că selecționerii aveau ceva cu jucătorii care evoluau în acele momente la Rapid.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Daniel, cel mai mare regret care ar fi?
- Că am puține selecții la echipa națională pentru că au intervenit problemele la spate. Ultimul meci a fost cu Olanda. Doi ani am avut formă slabă, apoi selecționerii nu au mai avut încredere în mine. Eu meritam să fiu convocat! Am avut perioade bune și foarte bune la Rapid, apoi la Terek, unde a fost extraordinar. Am 9 goluri, deci un gol la trei meciuri, jucând ca mijlocaș central. Atacanți erau Mutu și cu Ganea, titulari. Cred că regretul cel mai mare e la echipa națională, ratarea calificării cu Slovenia și Danemarca, pentru Mondialul din Japonia și pentru cel din Portugalia.

>

- Unde ai suferit cel mai mult?
- La ambele, dar mai mult în Danemarca pentru că marcasem golul de 2-1.

- Hagi e vinovat pentru Slovenia?
- Noi suntem vinovați pentru că am ratat din toate pozițiile și situațiile posibile. În deplasare am avut un penalty clar la Mutu. La București a fost pe mocirlă.

- În 1998 ai ratat Mondialul din Franța...
- Am avut și viză acolo, dar din trei jucători de la Rapid, au mers doi și eu am rămas acasă. Au mers Dulca și cu Marinescu, iar cel mai mic a rămas acasă. A fost un moment de decepție pentru mine... Atunci s-a considerat că mai am timp, dar am avut ghinioane. Din păcate, mi s-a terminat cariera și n-am jucat la un turneu final!

- Altfel era dacă jucai la Steaua sau la Dinamo.
- Aveam mai multe meciuri la echipa națională, clar! În special cei de la Steaua aveau alt tratament. Selecționerii erau de la Steaua sau de la Dinamo și poate aveau ceva cu noi, cu cei de la Rapid. Nu sunt mulți rapidiști cu măcar 50 de selecții la echipa națională.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.