Nationala

EXCLUSIV Cum ar fi arătat România - Argentina din '94 cu Maradona în teren? Anghel Iordănescu, după 26 de ani: „Puteam să-i facem față! Era la fel de irezistibil ca Hagi”

Cu Anghel Iordănescu pe bancă, România trecea de Argentina, echipă care nu-l avea pe Diego Maradon

Articol de Vlad Nedelea  —  luni, 28 decembrie 2020

La Pasadena, în fața a peste 90.000 de spectatori, „tricolorii” învingeau naționala lui Redondo, Batistuta, Simeone și Balbo cu un incredibil 3-2, după „dubla” lui Ilie Dumitrescu și golul lui Hagi. 

Meciul respectiv rămâne unul dintre cele mai importante din istoria naționalei României. Cu Anghel Iordănescu pe bancă, România trecea de Argentina, echipă care nu-l avea pe Diego Maradona, suspendat după ce consumase efedrină anterior, în timpul Cupei Mondiale. 

Iordănescu: „Maradona era la fel de greu de oprit și la fel de irezistibil cum era și Gică Hagi”

„Nea Puiu” e convins că echipa sa ar fi învins "pumele" chiar dacă Maradona ar fi fost în teren.

>

„Argentina cu Maradona, în 1994, putea fi mult mai puternică. O echipă care să producă mai multe probleme. Dar și echipa noastră era foarte bine pregătită, și tehnic, și fizic. Am fi putut face față inclusiv marelui Maradona. Maradona era la fel de greu de oprit și la fel de irezistibil cum era și Gică Hagi”, a zis Iordănescu pentru GSP. 

Declarat „cel mai bun meci al turneului final”, Argentina - România 2-3 a fost un dezastru pentru Gabriel Batistuta. „Cea mai mare dezamăgire a carierei mele”, după cum avea să mărturisească, după retragerea din activitate, fostul mare atacant argentinian, acum în vârstă de 43 de ani.

Citește și alte știri din sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.