Stranieri

VIDEO EXCLUSIV. Răzvan Lucescu s-a săturat de critici: „Oamenii sunt ignoranți! De ce să mă intereseze ce spun?!”

Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al Hilal, câștigător al Ligii Campionilor Asiei și al campionatului Arabiei Saudite, primul tehnician care a reușit eventul în Grecia cu PAOK Salonic

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 29 decembrie 2020

Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al Hilal, câștigător al Ligii Campionilor Asiei și al campionatului Arabiei Saudite, primul tehnician care a reușit eventul în Grecia cu PAOK Salonic, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO. Românul vorbește despre fotbalul din Arabia Saudită și cum percep saudiții fotbalul din Golf.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Răzvan, nu te deranjează cum e privit de către români campionatul de acolo?
- E privit cu ignoranță pentru că sunt oamenii ignoranți, nu se informează. Cine își dă cu părerea ar trebui să se informeze. Omul de pe stradă dacă nu e interesat nu-și dă cu părerea. Campionatul Arabiei Saudite este foarte greu, foarte greu. Sunt șapte jucători străini în fiecare lot, aduși cu bani buni, au o calitate. Apoi sunt jucătorii localnici cu calități fizice și tehnice. Sunt oameni care se antrenează pentru că treaba e serioasă și se implică.

>

- Dar...
- Problema lor e că sub presiune se blochează. De aici apar greșeli importante, dar sunt peste tot. Gândiți-vă că noi ne antrenăm în iulie, august, septembrie la ora 7 seara și sunt 39 de grade. Jucăm cu 38-39 de grade. E un efort suplimentar care se face. Antrenorii străini de pe diferite continente au adus un plus campionatului. Sunt și unii care au venit doar pentru interesul financiar.

- Dacă vii cu Al Hilal în Liga 1?
- Vă rog, nu vreau să fac astfel de comparații. Fotbalul din Arabia Saudită e mult peste cel din România! Nu vreau să-l compar, dar e mult peste.

- Banii vin la timp?
- Se mai întârzie salariile și aici pentru că peste tot se întâmplă. Dar clubul nostru este unul dintre cele mai serioase. Dacă se întârzie știm asta, apoi se respectă absolut totul.

- Când ai plecat de la PAOK la Al Hilal, toată lumea te-a criticat.
- De ce?

- Că te-ai dus doar pentru bani acolo!
- E problema oamenilor ce cred... E foarte simplu! Și pe mine ce mă interesează? Ce mă interesează pe mine că oamenii gândesc așa?

- Ce salariu ai aici?
- De trei ori mai mult ca la PAOK!

Noi am jucat la Cupa Mondială a cluburilor de la nivel la nivel cu câștigătoarele de pe continet. Cu valori, organizare și spirit. Eu am pierdut cu Flamengo după o perioadă în care am dominat și am arătat o forță. A apărut o stare de oboaseală și aia a fost. La Al Hilal chiar este un club ridicat, mult peste România.
- Răzvan Lucescu, antrenor Al Hilal

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.