Handbal

Vâlcea a câștigat Memorialul „Constantin Tită” pentru a 9-a oară. Bistrița a bătut de două ori Baia Mare

Căpitanul SCM Rm. Vâlcea, Marta Batinovici primește trofeul FOTO SCM Rm. Vâlcea

Articol de Marian Ursescu  —  Thursday, 31 December 2020

SCM Rm. Vâlcea a învins în finală cu 25-20 pe SCM Craiova. Alexandra Dindiligan, extrema stânga a ”naționalei”, care a debutat la Euro 2020, a fost golgeterul competiției

SCM Rm. Vâlcea a câștigat a 12-a ediție a Memorialului ”Constantin Tită”, un turneu la care au mai participat SCM Craiova, CSM Slatina și HC Zalău.

În finala turneului, SCM Craiova a pierdut în fața SCM Rm. Vâlcea, 20-25. Echipa pregătită de selecționerul Bogdan Burcea a dat o replică excelentă formației din Vâlcea, în prima repriză. În partea a doua, cei doi tehnicieni au trimis pe teren toate jucătoarele, dorind să le vadă la lucru într-un turneu amical. Prestație excelentă pentru Daciana Hosu, Cristina Florica și Evghenia Minevskaja la vâlcence, de la Craiova remarcându-se portarul Andreea Chetraru și interul dreapta Ana Maria Savu. În meciul pentru locul 3, HC Zalău a învins clar CSM Slatina 27-23.

Cristina Florica în acțiune în meciul cu fosta sa echipă, SCM Craiova FOTO SCM Rm. Vâlcea

Organizatorii au acordat și trei premii individuale. Titlul de cel mai bun portar i-a revenit Paulei Vișan, veterana din poarta Zalăului, care a avut prestații la înălțime în toate cele trei partide. Golgeterul turneului a ieșit Alexandra Dindiligan, extrema stânga de la Zalău, cu 21 de reușite, ea devansându-le în clasament pe Cristina Florica și Alexandra Severin, ambele cu 19 goluri. MVP-ul turneului a fost desemnata Mireya Gonzalez, interul dreapta de la SCM Rm. Vâlcea.

CASETELE MECIURILOR

SCM Rm. Vâlcea-SCM Craiova 25-20 (14-10) 
SCM Rm. Vâlcea: Florica 10, Minevskaja 5, Elghaoui 3, Bucur 2, Țîrle 1, Aardahl 1, Trifunovici 1, Dăscălete 1, Lopez 1. Antrenor: Florentin Pera
SCM Craiova: Cace 5, Savu 4, Zamfir 2, Șelaru 2, V. Ion 2, Adespii 1, Orșivschi 1, Colac 1, Nica 1, Gogoșeanu 1. Antrenor: Bogdan Burcea HC 

Zalău-CSM Slatina 27-23 (14-13) 
HC Zalău: Severin 10, Dindiligan 6, Jlezi 3, Lazea 3, Mihart 2, Mitrache 2, Coman 1. Antrenor: Gheorghe Tadici 
CSM Slatina: Stoicănescu 8, L. Popescu 6, Cîrligeanu 5, M. Arvatu 2, Ivan 1, Chitacu 1. Antrenor: Victorina Bora

Bistrița, în mare formă

Tot în acest sfârșit de an au mai avut loc și alte meciuri de verificare. La Bistrița, Gloria a jucat marți și miercuri o dublă cu Minaur Baia Mare. Echipa lui Horațiu Pașca s-a impus de două ori, chioar dacă nu le-a avut la dispoziție pe Zoqbi de Paula, Raluca Băcăoanu, Mariana Costa, Andra Moroian și Andreea Tetean. La Minaur au lipsit Rysankova, Massing și Cioca. Bistrița s-a impus în prima partidă cu 34-26, iar în cea de-a doua cu 31-27. De remarcat că în campionat, în etapa a 5-a, echipa lui Costică Buceschi a câștigat cu 27-23! 

Victorii în deplasare 

Dunărea Brăila a jucat o dublă cu Gloria Buzău. Primul meci a avut loc marți seara, la Buzău. S-au jucat trei reprize de câte 20 de minute și a câștigat Brăila cu 37-33. Miercuri, la Brăila, buzoiencele și-au luat revanșa și s-au impus cu 29-24.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.