Liga 1

Dan Nistor s-a prăbușit la Craiova » Prăpastia dintre perioada Dinamo și descălecatul în Oltenia

Dan Nistor este într-o scădere de formă vizibilă @IMAGO

Articol de Alexandru Barbu  —  Thursday, 31 December 2020

Dan Nistor, 32 de ani, unul dintre liderii de la Craiova, a fost modest în turul campionatului. Mijlocașul e foarte departe de randamentul din aceeași perioadă a sezonului precedent, când îmbrăca tricoul lui Dinamo.

Craiova a încheiat anul pe poziția a doua în Liga 1. Deși a obținut doar un punct din confruntările cu rivalele FCSB (0-2) și CFR Cluj (0-0), oltenii păstrează șanse reale la titlu.

Totuși, jocul juveților a cunoscut un regres față de a doua parte a ediției trecute de campionat, când Craiova a luptat pentru titlu până la ultima partidă, finala improvizată cu CFR, pierdută pe „Ion Oblemenco”, scor 1-3.

Una dintre explicații poate fi legată și de prestațiile lui Dan Nistor, fotbalist care a evoluat în toate confruntările din turul recent încheiat. 

Ex-căpitanul lui Dinamo a contribuit determinant doar la două dintre cele 19 goluri reușite de Craiova. Incomparabil cu ce s-a întâmplat în intervalul similar din sezonul 2019/2020, când Nistor încă evolua pentru „câini”, o trupă mult inferioară în fața pretențiilor afișate de alb-albaștri.

Craiova » Declinul lui Dan Nistor

SEZONUL DE TOAMNĂMECIURIGOLURIPASE DECISIVE
2018-20191514
2019-202016410
2020-20211502

Prăpastia este evidentă, mai ales că există o diferența enormă între Dinamo și Craiova. În ultimii doi ani petrecuți de Nistor în „haită”, dinamoviștii erau într-un colaps sportiv, similar - de altfel - cu situația din prezent. Dinamo a încheiat 2018 pe locul 11 în clasament, respectiv 2019 pe 9. În vreme ce gruparea din Bănie ocupă acum poziția secundă în campionat.

260.000 €a plătit Craiova în schimbul aducerii lui Nistor de la Dinamo, în ianuarie 2020

1.100.000 €este cota de piață a lui Dan Nistor, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt

Craiova » Explicație pentru turația scăzută a lui Dan Nistor

Ion Crăciunescu punea deunăzi forma modestă a lui Nistor pe fondul lipsei spectatorilor. „La mijloc s-a rupt echipa, unde sunt chiar cei pe care Craiova conta cel mai mult, Cicâldău și Nistor. Nu cred că Nistor își permitea să joace așa dacă erau suporteri în tribune”, a declarat fostul mare arbitru internațional, citat de digisport.ro.

VIDEO » Crăciun în Liga 1: jucătorii de la CFR Cluj și Craiova au împodobit bradul

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.