Campionate

Medicii se gândesc să-l opereze a doua oară pe jucătorul rănit la ochi în noaptea de Anul Nou: „Vederea i-a fost evident afectată”

Omar Elabdellaoui

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 03 ianuarie 2021

Omar Elabdellaoui, 29 de ani, internaționalul norvegian de la Galatasaray, a fost rănit, după ce o „rachetă” cu focuri de artificii i-a explodat în față. Ochiul stâng e mai afectat.

Situația lui Omar Elabdellaoui rămâne delicată. Rănit la ochi în noaptea de Anul Nou, când o „rachetă" cu focuri de artificii i-a explodat în față în timp ce se pregătea să o lanseze, internaționalul norvegian de la Galatasaray a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență la spitalul Liv din Istanbul. Și medicii încă sunt circumspecți. Se gândesc să îl opereze încă o dată pe apărătorul în vârstă de 29 de ani, anunță presa turcă.

„Nu ne gândim când va reveni pe teren"

„Vederea a fost evident afectată", a declarat sâmbătă, la ultima conferință de presă, doctorul Vedat Kaya, liderul echipei medicale care are grijă de el. Dezvăluind că „recuperarea a decurs mult mai bine la ochiul drept". Sunt încă probleme la ochiul stâng, cel mai vătămat.

 Yener Ince, medicul lui Galatasaray, a afirmat: „Tot ce contează pentru noi acum este sănătatea lui Omar. Nu ne gândim când va reveni pe teren". Acesta a spus și că „Omar are o arsură de gradul doi la față, dar chirurgii plasticieni ne-au confirmat că tratamentul va da rezultate bune".

„E dureros să-ți vezi fratele suferind"

Înaintea primului meci al anului (0-0 cu Antalyaspor), jucătorii Galatei au apărut pe teren la încălzire îmbrăcați într-un tricou cu mesajul „Să te refaci cât mai repede, Omar!". 

„E dureros să-ți vezi fratele suferind, trecând prin asemenea clipe", a declarat căpitanul Arda Turan, completat de Martin Linnes, colegul lui Elabdellaoui și la club, și la națională: „Suntem prieteni de zece ani și mi-e foarte greu. Mă rog pentru el. Ne rugăm toți să fie bine și să revină mai puternic". 

Lansa „rachete" pentru a-i distra pe copii

Potrivit Hürriyet, Elabdellaoui voia să îi facă pe copiii lui să zâmbească în noaptea de Anul Nou. Mai ales pe Ibrahim, fiul afectat de sindromul Down. A ieșit cu ei în curte și a început să lanseze artificii. Primele două "rachete" au luminat cerul. A treia i-a explodat în mână. 

Dumnezeu i-a salvat viața. Omar este foarte important pentru noi, la fel ca toți jucătorii. Am vorbit cu el la spital, amândoi am fost foarte emoționați
- Fatih Terim, antrenor Galatasaray

VIDEO  Marius Șumudică, dezvăluiri tari din Turcia: „Intru în transă, mă deranjez la stomac, nu pot să ies prin oraș!”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.