Campionate

Adrian Mutu, ales cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimele două decenii

Adrian Mutu FOTO Gulliver/Gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 06 ianuarie 2021

Supranumit ”Il Fenomeno” de tifosii viola, Adrian Mutu a fost desemnat cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimii 20 de ani, după ce a câștigat cu 20 de voturi avantaj în finala cu Luca Toni. 16 candidați au fost selectați în ancheta Firenzeviola.it.

Deși a plecat în iulie 2011 de la Fiorentina, Mutu a rămas un idol pe "Artemio Franchi". Suporterii Violei, care l-au supranumit "Il Fenomeno", l-au ales cel mai bun jucător al ultimelor două decenii la clubul toscan. Fostul atacant român a câștigat cu 20 de voturi avantaj în finala cu Luca Toni, în ancheta realizată de agenția Firenzeviola.it și la care au fost selectați 16 candidați, repartizați pe un tablou ca la o competiție eliminatorie. Adrian i-a "eliminat" pe parcurs pe Salah, Frey și Astori.

Adrian Mutu, în istoria Viola

Giuseppe Rossi, Gonzalo Rodriguez, Rui Costa, Di Livio, Jovetici, Chiesa, Ribery, Borja Valero, Gilardino și Riganò au fost celelalte vedete reprezentative din acest secol. "Mulțumesc din inimă tuturor celor care m-au votat drept cel mai bun jucător al Fiorentinei din ultimii 20 de ani" a fost mesajul postat de actualul selecționer al naționalei U21 a României, 41 de ani, pe Instagram.

Adi Mutu a marcat 69 de goluri și a oferit 26 de assisturi în 143 de partide la echipa din Serie A, cu care a reușit să evolueze în Champions și Europa League, câștigând Guerin d'Oro în 2007. z

Cinci sezoane în tricoul viola (2006-2011), Mutu a fost golgeterul Fiorentinei în Coppa Italia 2009-2010, cu 4 reușite FOTO Gulliver/ Gettyimages

VIDEO. Adrian Mutu, întâmplare amuzantă cu Ibrahimovic? „Venise cineva la mine la ușă să facă poză cu Zlatan”

>

Citește și alte știri despre Serie A:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.