Liga 1

EXCLUSIV VIDEO „Aguero de FCSB”, preferatul lui MM, trimis la ultima clasată din Liga 1: „Nu a fost după mine”

Cristian Dumitru (19 ani, atacant), împrumutat de FCSB la FC Argeș în această perioadă de mercato, a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor și a povestit despre experiența sa la FCSB din prima parte a sezonului și cum a fost primit de noii colegi.

Articol de Vlad Nedelea  —  miercuri, 06 ianuarie 2021

Cristian Dumitru (19 ani, atacant), împrumutat de FCSB la FC Argeș în această perioadă de mercato, a acordat un interviu pentru Gazeta Sporturilor și a povestit despre experiența sa la FCSB din prima parte a sezonului și cum a fost primit de noii colegi.

  • CONTEXT: Dumitru a mai fost cedat în actuala stagiune sub formă de împrumut la Clinceni, dar s-a întors rapid la roș-albaștri, din cauza crizei provocată de numărul mare de infectări cu COVID-19 prin care a trecut FCSB în toamnă. "Cristi este un jucător de profilul lui Kun Aguero, fotbalist de care o să mai auziți și o să mă citați", spunea MM Stoica, după ce a fost readus de FCSB de la Clinceni.
  • În 2020/21, atacantul a bifat doar 45 de minute în campionat pentru prima echipă a celor de la FCSB, în meciul câștigat de trupa lui Petrea cu Hermannstadt, scor 5-0.

Cristian Dumitru, împrumutat de FCSB la FC Argeș: „Nu a fost după mine”

- A fost decizia ta să vii la FC Argeș? 
- N-a fost după mine, m-a sunat mister Ianovschi și mi-a propus să vin la Pitești. Și am ales pentru că am șanse mai mari să evoluez aici decât la FCSB.

>

- Ai venit de la o echipă unde principalul obiectiv era titlu la o echipă unde se dorește salvarea de la retrogadare.
- Am venit aici să ne salvăm, avem jucători foarte buni, cu valoare și sperăm să facem o figură frumoasă în retur pentru că avem un program foarte greu și să acumulăm cât mai multe puncte.

- La mijlocul anului trecut, după acel gol cu Dinamo, poate cel mai important din cariera ta, s-a vorbit foarte mult despre tine și despre viitorul tău. Te-a afectat în vreun fel acel moment? (vezi AICI)
- Nu, nu m-a afectat deloc, din contră, m-a motivat, dar la FCSB e o concurență foarte mare. Am abia 19 ani și sper să fac față.

- Cum ai dormit după acel gol cu Dinamo?
- Sincer, nu prea am dormit, am fost foarte fericit, am primit foarte multe mesaje și sper să mai trăiesc astfel de momente.

- Cum e să te lupți pentru titularizare cu cei mai buni jucători din România, cu fotbaliști care au câștigat multe trofee?
- La FCSB era o motivație mult mai mare, creșteam lângă ei, sunt jucători foarte valoroși, de echipă națională, care ne ajutau foarte mult, dar am venit la Argeș și sper să joc.

- Ce ți-au tranmis cei de la FCSB când ai plecat la FC Argeș?
- Mi-au urat mult succes, să joc cât mai mult și să mă întorc mai puternic.

- Ești pariul lui MM Stoica, te-a poreclit „Kun Aguero”. Cum te-ai simțit atunci?
- Sunt foarte fericit și îmi dă o încredere foarte mare.

- După 6 luni la Argeș, te vei întoarce la FCSB. Crezi că vei avea puterea să te impui atunci?
- Totul depinde numai de mine acum. Contează cum voi evolua aici și sper să o fac cât mai bine.

Cristian Dumitru

„FCSB este cea mai bună echipă din țară”

- Aștepți medalia de campion de la FCSB?
- Normal, o să câștige campionatul pentru că este cea mai bună echipă din țară și merită acest lucru, mai ales că nu s-au mai impus de foarte mult timp.

- FCSB pare o echipă mult mai solidă, care poate bate pe oricine. Ce s-a schimbat la club?
- Jucătorii sunt mai motivați pentru că nu s-a mai câștigat de mult un titlu și cum am mai spus, cu siguranță vor fi campioni pentru că este cea mai bună echipă din țară.

- La FC Argeș cum te-ai împrietenit cu noii colegi?
- Sunt jucători foarte primitori, cu valoare, și tineri și maturi, iar noi așteptăm să creștem alături de cei cu experiență.

3 goluria marcat Dumitru în 11 meciuri oficiale pentru FCSB

Citește și alte știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.