Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, a dezvăluit cum a fost umilit de medicii de la Spitalul „Victor Babeș”, după ce un membru al familiei s-a îmbolnăvit cu Covid-19. Timp de trei luni de zile, în starea de urgență, tehnicianul donase mâncare gratis de la propriul restaurant pentru doctorii care l-au ignorat.
- Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, a participat la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021.
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
- Oli, am citit că în perioada pandemiei ai donat sute de porții de mâncare medicilor de la Spitalul "Victor Babeș" din București.
- E trist pentru mine să vorbim despre subiectul ăsta!
Cosmin Olăroiu, umilit de medicii de la Spitalul „Victor Babeș”
- Dar ai făcut un gest. De ce nu vrei să se știe de el?
- Nea Ovidiu, sunt unii oameni care cheamă presa atunci când se duc și fac un act caritabil și unii care nu vor să se știe. Eu mă feresc, da! Eu nu fac pentru presă sau pentru imagine. Sau popularitate. Nu trăiesc aici, nu am de ce să am o popularitate. Eu vreau să-mi trăiesc viața liniștit. Nu am comentat niciodată!
- Dar, spune-mi, te rog...
- Ne știm de 30 de ani! Mă vedeți pe mine să comentez ce fac ceilalți? Comentez eu echipa națională, Steaua, Dinamo sau vorbesc de alte cluburi? Niciodată, nu vreau să-mi dau cu părerea! Eu încerc să-mi văd de treaba mea, să stau în banca mea, să mă limitez la ce vreau eu să fac. Nu vreau mai mult! Nu că n-aș putea să fac mai mult, dar nu-mi place. Și nu-mi place ceea ce văd. Încerc doar să-mi văd de treaba mea.
Cosmin Olăroiu: "Nu sunt arogant, sunt un om care trăiesc cu alți oameni"
- Poate d-asta lumea te percepe altfel.
- Lumea mă percepe că sunt arogant și că nu vreau să vorbesc. Nu sunt arogant, sunt un om care trăiesc cu alți oameni, iar toți oamenii sunt la fel. Eu mănânc cu un om care lucrează, care face grădina, cu unul care conduce, trăiesc cu toți. N-am o problemă. Însă încerc să delimitez viața mea socială de cea profesională.
- Revenind la discuție.
- În momentul respectiv, când doctorii erau în carantină și trebuia să stea la spital închiși, am discutat și aveau nevoie de această susținere. Eu m-am angajat să fac lucrul acesta pe toată durata aceea, până în iunie, iulie. Au fost câteva luni din martie... Restaurantul a fost închis pentru clienti și a funcționat doar pentru a livra mâncare doctorilor. Gratis, bineînțeles.
- Un gest lăudabil, bravo!
- Da, iar când a fost nevoie și am avut un caz de Covid în familia mea, nimeni n-a mai ținut cont că eu i-am ajutat. Nimeni! Nici măcar... Au avut alții grijă de cel bolnav. Cei pe care nu i-am ajutat. Iar cei pe care i-am ajutat nici măcar nu mi-au mai răspuns! Problema recunoștinței e atunci când o aștepți. Dacă nu aștepți recunoștință de la oameni, nu te poate afecta. N-ai cum să fii dezamăgit!
Prânzul este asigurat de un sponsor care se numește Cosmin Olăroiu! Ne-a întrebat cu ne poate ajuta și ne-a oferit această sponsorizare de masă pentru o sută de persoane pe zi. Ne-a spus că peste această sponsorizare ne ajută cu orice altceva am avea nevoie. Alături de dumnealui au mai venit și persoane să ne sponsorizeze
Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” din București, în martie 2020
{{text}}