Liga 1

FCSB în Ghencea? Gică Popescu: „E unicul care decide cine joacă acolo”

+29 Foto
Noua arenă din Ghencea continuă să stârneacsă polemici. Sursă foto: CNI

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 06 ianuarie 2021

Gică Popescu (53 de ani), președintele de la Viitorul, cel care a fost implicat activ în modernizarea stadioanelor din România pentru EURO 2020, a oferit noi declarații despre situația de la arena din Ghencea.

  • Meciul inaugural ar putea fi programat pe 9 aprilie, data la care a fost inaugurat vechiul stadion în 1974. Se speră ca până atunci fanii să poată reveni pe stadioane. 
  • Până la momentul inaugurării, CSA Steaua, formație care activează în Liga 3, își dispută meciurile pe terenul 5 din Complexul Ghencea, și el recent modernizat. 
  • FCSB a primit „interzis” pe noua arenă din Ghencea, iar echipa lui Gigi Becali nu are, cel puțin pentru moment, permisiunea de a evolua pe noua arenă. 

Întrebat de jurnalistul Dan Udrea dacă i s-ar părea normal ca FCSB să primească permisiunea de a evolua în Ghencea, „Baciul a răspuns”:

Gică Popescu: „Ministerul Apărării decide cine poate juca pe stadionul Steaua”

„Fiind unicul proprietar, Ministerul Apărării e unicul care poate decide cine joacă acolo! E foarte greu de administrat un stadion. Are o politică aparte. Poate fi un centru de pierdere sau un centru de profit. Ministerul Apărării va încerca să facă din acest stadion ceva din care să nu piardă bani. 

E un subiect extrem de dificil, având în vedere rivalitatea dintre CSA și FCSB. Fiind stadioane făcute din bani publici, ar trebui să profite cât mai multă lume de ele”, a spus Gică Popescu, la TV Telekom Sport. 

Caracteristici stadion Steaua

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

FOTO Imagini de la Stadionul Steaua, în ziua recepției

VIDEO Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.