Denis Haruț (21 de ani), viitorul fundaș al celor de la FCSB, a avut multe obstacole în carieră. Marius Croitoru (40 de ani) a povestit cele mai dificile momente.
- Gigi Becali și Valeriu Iftime au căzut de acord în privința mutării lui Denis Haruț. FCSB va plăti suma de 700.000 de euro, iar FC Botoșani va păstra 20% dintr-un viitor transfer. Detalii AICI!
Internațional U19 în urmă cu doi ani, Denis Haruț a fost supus unui tratament discriminatoriu, după cum îl numea Emilian Hulubei, șeful AFAN. În momentul în care a refuzat reducerea salariului, Haruț a fost exclus din lotul lui ACS Poli Timișoara, echipă care retrogradase în liga secundă. A trebuit să se antreneze singur, în condiții dificile. Salvarea lui a venit în vara lui 2019, când a semnat cu FC Botoșani.
Marius Croitoru, despre problemele din cariera lui Haruț
„Eu sunt mândru că am ajuns să dau jucători la FCSB, CFR, Craiova. Vă dați seama, sunt foarte fericit pentru Haruț. E un copil care s-a reapucat de fotbal, pentru că a avut o perioadă foarte grea. Mânca la caserolă, se schimba într-o baracă. Cum poate un club să facă asta (n.r. ACS Poli)... Sunt oameni care se pot juca cu soarta unui copil. Asta doar din ambiție. Se laudă că-s mari și tari, deși n-au făcut nimic în fotbal. Mă bucur că a avut susținerea noastră”, a declarat Marius Croitoru, la „Digi Sport Special”.
Denis Haruț, în perioada petrecută la ACS PoliFCSB. Prin ce a trecut Denis Haruț, înainte să ajungă la FCSB
„Toate prin care a trecut l-au făcut mai puternic. Chiar dacă i-a fost greu, ușor, ușor a redevenit acel jucător. Eu îl știam de când era junior la Timișoara. El a avut un contract, nu a vrut să își micșoreze salariul când echipa a căzut în Liga 2. A fost trimis să se antreneze singur, 8 ore pe zi, pentru că avea contract cu ore stipulate în el. Lucra 4 ore, pauză de masă, alte 4 ore. În tot timpul ăsta se schimba într-o baracă.
Mai bine vă poate explica chiar copilul. Nimeni nu poate simți ce a simțit acel copil. Doar el știe exact. Noi doar l-am susținut. Dacă a devenit jucător liber, înseamnă că au făcut anumite greșeli. Eu vorbeam zilnic cu el, cu familia lui, îi încurajam. Eram ferm convins că va fi un jucător mare. M-a ascultat, apoi a venit la Botoșani și acum uite unde a ajuns”, a încheiat Croitoru povestea.
{{text}}