Stranieri

Românii, victimele lui Erman Toroglu! Turcul care l-a jignit pe Șumudică, atacuri la Mircea Lucescu: „Să-i dăm o țâță! Vorbește prost, își bate joc de noi”

+16 Foto
Erman Toroglu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 ianuarie 2021

Erman Toroglu, 72 de ani, fost fotbalist și arbitru turc, în prezent analist TV în Turcia, a fost protagonistul unui atac rasist la adresa lui Marius Șumudică. 

Toroglu l-a numit pe tehnicianul român „un țigan circar”, totul pe fondul neînțelegerilor financiare dintre Șumudică și Gaziantep. „Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!”, a spus Toroglu despre Șumudică, într-un derapaj rasist extrem de grav la adresa românului

Ender Bilgin, moderatorul emisiunii, a intervenit: „Vă rog, nu puteți spune asta”. Nu a reușit să își înduplece invitatul, care a continuat cu limbajul incalificabil: „Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?”. 

După o pauză publicitară, lucrurile s-au mai calmat, Toroglu recunoscându-și greșeala: „Le cer scuze rromilor. Trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult”. Prea târziu. Conform presei din Turcia, televiziunea va avea de pătimit.

Erman Toroglu l-a atacat și pe Mircea Lucescu

Cu ani în urmă, Erman Toroglu a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Mircea Lucescu, în perioada în care „Il Luce” ocupa funcția de selecționer al naționalei Turciei.  

Pe 7 octombrie 2017, după ce Turcia fusese învinsă clar de Islanda, scor 0-3, Toroglu a răbufnit: „Lucescu, Demiroren și Arda Turan luați-vă de mână și părăsiți fotbalul turcesc! Nu spun «dispăreți» pentru că sunt un gentleman”, a tunat Erman Toroglu în cotidianul Fotomac.

Un an mai târziu, pe 18 noiembrie 2018, Turcia pierdea împotriva Suediei, 0-1, înfrângere care a echivalat cu retrogradarea în urna a 3-a din Liga Națiunilor. „Lucescu să-l aducă și pe fiu-său”, l-a ironizat Erman Toroglu pe Lucescu, care a continuat apoi cu un atac mult mai dur.

Erman Toroglu, despre Mircea Lucescu: „Să-i dăm o țâță”

„Ne face să suferim privind naționala și ne distruge. La conferințele de presă doar se plânge, profesorul copiilor plânge. Să-i dăm o țâță! Vorbește așa prost, își bate joc de noi. Ajunge! Chestia cu întinerirea echipei e o farsă. Nu contează vârsta, trebuie să joace cei mai buni. Am hrănit copiii înainte?”.

VIDEO Marius Șumudică intermediază afaceri cu fistic la Gaziantep: "M-a sunat un prieten să-i fac legătura"

>

Citește și alte știri despre Marius Șumudică: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.